(video) Zelenski îl cheamă pe Putin la masa de negocieri

 (video) Zelenski îl cheamă pe Putin la masa de negocieri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu o adresare către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pe care îl cheamă la discuții, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Vreau să mă adreseze încă odată către președintele Federației Ruse. Pe întreg teritoriul Ucrainei sunt lupte, haideți să ne așezăm la masa de negocieri pentru a opri moartea oamenilor”, spune președintele ucrainean în mesajul său video, transmite ria.ru.

Anterior oficialul rus Lavrov a declarat că Rusia va fi gata de negocieri doar în cazul în care „ucrainenii vor lăsa armele jos”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

Ucraina este gata să poarte negocieri cu Rusia despre statutul neutru, dar vrea garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

Explozii în mai multe cartiere din Kiev, începând cu ora 04:00. În special, s-au auzit explozii în cartierele Pechersky și Goloseevsky și la Poznyaki. La fel, s-au auzit aproximativ 6 explozii.

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, imediat după obținerea votului unanim în Parlament de instituire a stării de urgență în Republica Moldova, a convocat Comisia pentru situații excepționale. Membrii comisiei au instituit mai multe măsuri.

Patru puncte de trecere a frontierei de stat sunt aglomerate, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

Citește și