VIDEO&FOTO „O tragedie de neimaginat”. America, zguduită de imaginile dezastrului lăsat în urmă de zeci de tornade ucigașe

 VIDEO&FOTO  „O tragedie de neimaginat”. America, zguduită de imaginile dezastrului lăsat în urmă de zeci de tornade ucigașe

Tornadele care au făcut zeci de morţi în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o „tragedie de neimaginat”, a declarat sâmbătă preşedintele Joe Biden într-un mesaj pe Twitter în care precizează că a fost informat în cursul dimineții despre dezastrul lăsat de aceste evenimente devastatoare, relatează SHOK.md, cu referire la digi24.

„Colaborăm cu guvernatorii statelor pentru a ne asigura că au tot ce le trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor și evaluarea pagubelor”, a spus Joe Biden. „Să pierzi pe cineva drag într-o furtună ca aceasta este o tragedie de neimaginat”, a adăugat șeful Casei Albe.

Președintele Joe Biden a ieșit sâmbătă într-o conferință de presă pentru a-și exprima susținerea față de americanii greu încercați de acest dezastru.

„Este posibil ca aceasta să fie una dintre cele mai mari serii de tornade din istoria noastră”, a spus Joe Biden. „Este o tragedie. Este o tragedie. Și încă nu știm câte vieți s-au pierdut sau care este amploarea totală a pagubelor. Vreau să subliniez ceea ce le-am spus tuturor guvernatorilor, guvernul federal va face tot, tot ceea ce poate face pentru a ajuta”, a declarat președintele american.

Președintele Biden a mai spus că va vizita statul Kentucky, cel mai afectat de calamitate, dar numai după ce va fi clar că el și personalul său „nu vor sta în calea eforturilor de salvare și recuperare”.

El a spus că a discutat cu guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, și i-a explicat situția. „Când vine un președinte, el este însoțit de foarte mult personal. O mulțime îngrozitoare de vehicule. O groază de… putem încurca, în mod neintenționat. Colaborez cu guvernatorul din Kentucky și cu alții care ar putea dori să fiu acolo, pentru a mă asigura că suntem necesari la momentul respectiv, că nu vom sta în calea salvării și recuperării. Eu chiar intenționez să merg”, a asigurat președintele.

tornada sua profimedia-0647491969

tornada sua profimedia-0647491947

tornada sua profimedia-0647492336

La rândul său, guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a calificat tornadele care s-au abătut asupra statului drept „cel mai grav, cel mai devastator și cel mai letal eveniment de acest gen din istoria statului Kentucky”.

Guvernatorul a estimat, într-o conferință de presă, că numărul morților va depăși 100, spunând că bilanțul ar putea „crește semnificativ”.

Beshear a vorbit, de asemenea, despre caracterul istoric al acestor fenomene extreme care au lovit statul. „Au fost patru tornade diferite care ne-au lovit, inclusiv una care a atins pământul în Arkansas și apoi a rămas la sol pe o distanță de 365 de kilometri, ceea ce credem că este probabil un record în istoria SUA”, a spus guvernatorul.

Citește și