VIDEO&FOTO Pește de peste 5 metri lungime, prins de pescari, în Chile. Și-au ridicat prada cu macaraua ca să o vadă toată lumea

 VIDEO&FOTO  Pește de peste 5 metri lungime, prins de pescari, în Chile. Și-au ridicat prada cu macaraua ca să o vadă toată lumea

Un pește de dimensiuni colosale a fost prins în Chile. Imaginile s-au viralizat rapid și au deschis adevărate dezbateri. Însă niciun comentator nu s-a arătat prea entuziasmat de captură, unii spunând că nu are cum să fie un semn bun și că ar prevesti un dezastru, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Creatura, de peste 5 metri lungime, a fost prinsă de un grup de pescari din orașul Arica, unde oamenii s-au adunat rapid pentru a vedea dacă zvonurile erau adevărate,potrivit presei locale.

Imaginile cu peștele au fost distribuite pe rețelele sociale: ca să fie clar pentru toți curioșii că nu mint, pescarii și-au ridicat prada cu o macara.

Clipul s-a viralizat și oamenii s-au arătat înfricoșați. „E clar, suntem morți”, a spus un utilizator, în timp ce mai mulți l-au aprobat și au spus că „este un semn rău”.

Creatura prinsă este, de fapt, un pește vâslă, care, în cazuri rare, ce-i drept, poate să ajungă la 11 metri lungime. Deci, captura pescarilor chilieni nu poate fi considerată vreun record.

Japonezii cred și în ziua de azi că apariția unui pește din această specie anunță cutremure și tsunami. Tot japonezii spun că oricine prinde un astfel de pește este blestemat.

Peștii vâslă trăiesc la mare adâncine și urcă spre suprafața apei când sunt răniți sau bolnavi, mor sau se reproduc. Corpul lor lung, argintiu, are un aspect de panglică și prezintă o înotătoare dorsală mare și două înotatoare pectorale mai mici.

peste4

peste3peste2peste1

Citește și