Visaţi să vă mutaţi în paradis? Iată cele mai ieftine 15 insule unde aţi putea începe o viaţă nouă

 Visaţi să vă mutaţi în paradis? Iată cele mai ieftine 15 insule unde aţi putea începe o viaţă nouă

Visaţi sa renunţati la locul de muncă şi să vă mutaţi în paradis? Ei bine, nu sunteţi singurii, iar acesta nu este nevoie să rămână doar un vis. International Living a publicat anul acesta o listă de 15 insule ieftine din toată lumea unde vă puteţi retrage şi trăi cu un buget care porneşte de la 1.200 de dolari pe lună. „Ideea unei escapade pe o insulă pare să fie o fantezie de se bucură doar bogaţii. Adevărul este că există mai multe insule care au un cost al vieţii mult mai scăzut decât cel din Statele Unite, de pildă”, a declarat pentru publicaţia internaţională Forbes Jennifer Stevens, executive director al International Living, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Iată lista celor mai ieftine insule găsite de experţii de la International Living, luând în calcul cheltuielile lunare pentru un cuplu (pentru o singură persoană, acestea ar fi cu aproximativ o treime mai mici).

1.         Phu Quoc, Vietnam: este cea mai mare insulă din Vietnam, dar este totuşi şi un loc intim, cu aproximativ 100.000 de rezidenţi. Expaţilor pare să le placă aici, fiindcă mai mult de jumătate din insulă are parcuri naturale protejate şi rezervaţii, precum şi cel puţin 20 de plaje. O masă pentru două persoane la majoritatea restaurantelor de aici, care să includă fructe de mare şi băuturi, nu depăşeşte preţul de 20 de dolari. Un cuplu poate să trăiască aici cu circa 1.210 dolari/lună.

2.         Isla Colon, Panama: face parte din lanţul de insule Bocas Del Toro şi include spiritul  vieţii din Caraibe. Totuşi, costul vieţii aici nu depăşeşte 1.400 de dolari pe lună pentru un cuplu.

3.         Penang, Malaysia: această insulă s-a aflat printre preferatele expaţilor timp de mai mulţi ani. Lonely Planet a declarat chiar acest loc ca fiind una dintre destinaţiile de top ale lumii când vine vorba de mâncare. Localizarea acestei insule, în sud-estul Asiei, face uşoare călătoriile înspre Bali, Thailanda, Cambodgia. Un cuplu poate să trăiască aici chiar în lux cu un buget care să pornească de la 1.500 de dolari/lună. 

4.         Caye Caulker, Belize: „Go slow” (Trăieşte, deplasează-te încet) reprezintă sloganul acestei insule aflate în Caraibe. Expaţii iubesc aici natura, activităţile acvatice, precum şi sursele nenumărate de inspiraţie care atrag  aici constant artişti, fotografi şi scriitori. Un cuplu poate să trăiască aici confortabil cu un buget lunar de 1.500 de dolari.

5.         Koh, Samui, Thailanda: include nenumărate locuri destinate relaxării, fie că vorbim despre plaje, golfuri ascunse, jungle extinse şi cascade. Cuplurile de expaţi care trăiesc aici au un buget lunar de circa 1.500 de dolari/lună; cu 2.000 de dolari, se poate trăi ca un rege pe această insulă.

6.         Creta, Grecia: este cea mai mare insulă grecească şi una dintre cele mai bune destinaţii pentru locuit din mai multe motive – plaje superbe, taverne aflate pe plajă, un vibe relaxant şi o infrastructură medicală foarte bună. Fiindcă insula este atât de mare, există numeroase opţiuni când vine vorba despre găsirea unei locuinţe, iar bugetul necesar unui cuplu care trăieşte aici ajunge la circa 1.800 de dolari/lună. 

7.         Cozumel, Mexic: această insulă mexicană este o destinaţie cunoscută de vacanţă, dar şi un loc minunat în care te poţi retrage şi trăi o viaţă de vis. „Cozumel oferă o valoare bună pentru fiecare ban cheltuit, chiar şi când vine vorba despre locuinţe”, spun experţii International Living. Costul? Mai puţin de 1.900 de dolari/lună pentru un cuplu.

8.         Bali, Indonezia: Vremea este frumoasă şi tropicală aici – poate fi şi mai rece în munţi, iar chiria, extrem de ieftină. Costul chiriei pentru o vilă într-un loc precum Ubud ajunge la aproximativ 500 de dolari pe lună, iar un cuplu poate să trăiască bine în majoritatea oraşelor din Bali cu circa 1.900 de dolari/lună. 

9.         Isla Mujeres, Mexic: nu mai este un diamant ascuns, ci o destinaţie cunoscută de călătorie unde expaţii pot să se bucure de o viaţă liniştită. O persoană singură poate să trăiască aici cu circa 1.700 de dolari/lună, iar pentru un cuplu, este suficient un buget de 2.000 de dolari.

10.      Las Terrenas, Republica Dominicană: expaţii francezi au descoperit iniţial acest paradis tropical şi influenţa lor încă poate fi observată, în zonă fiind multe restaurante frumoase şi brutării. International Living estimează că un cuplu poate să trăiască aici cu aproximativ 2.000 de dolari/lună. 

11.      Roatan, Honduras: iniţial, insula era destinată pasionaţilor de scufundări, acum este plină de expaţi care au ales să trăiască zilnic aici. Plaje cu nisip alb, peşteri, sate pescăreşti colorate, munţi – toate aceste alcătuiesc peisajul din unul dintre cele mai ieftine locuri din Caraibe. Un cuplu poate să trăiască aici cu un buget de 2.000 de dolari/lună.

12.      Mallorca, Spania: veţi găsi aici un climat blând, multă istorie (se află aici chiar şi ruine romane) şi un stil de viaţă accesibil – care porneşte de la circa 2.500 de dolari/lună pentru un cuplu.

13.      Malta: această mică insulă are câte ceva pentru fiecare – de la oraşe vechi şi peisaje care îţi taie respiraţia, la ferme de ţară şi restaurante frumoase. Cuplurile pot trăi aici cu un buget lunar de 2.600 de dolari/lună.

14.      Irlanda: aflată la marginea Oceanului Atletic, este o destinaţie extrem de atrăgătoare şi, se pare, una dintre cele mai ieftine destinaţii spre care se poate zbura din Europa în prezent. International Living estimează că bugetul necesar cheltuielilor lunare pentru un cuplu ajunge la 2.800 de dolari/lună.

15.      Ambergris Caye, Belize: este cea mai mare insulă din Belize şi este înconjurată de minunate ape turcoaz. Nu este însă o insulă supra-dezvoltată. Un cuplu poate să trăiască aici cu circa 2.950 de dolari/lună, iar dacă deţin o casă aici, pot să trăiască aici chiar şi cu mai puţin de 2.000 de dolari/lună.