Vitalie Advahov este omagiat. Acordeonistul împlinește 44 de ani

 Vitalie Advahov este omagiat. Acordeonistul împlinește 44 de ani

Acordeonistului Vitalie Advahov, care alături de fratele său Vasile, conduce Orchestra Fraților Advahov împlinește 44 de ani. „Vă dorim din suflet cer senin, pace în casă, sănătate, fericire”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

„Adresăm alese gânduri și un sincer La Mulți Ani, acordeonistului Vitalie Advahov, care alături de fratele său Vasile, conduce Orchestra Fraților Advahov.
💐Din partea Direcției Cultură și al meu personal, Vă adresăm multă sănătate, fericire, creativitate, noi inițiative și performanțe. Fie ca planurile propuse să se materializeze și să atingeți noi culmi ale succesului. În plan personal, Vă dorim din suflet cer senin, pace în casă, sănătate, fericire, bunăstare și realizarea tuturor aspirațiilor.
La mulți ani inspirați!
Cu respect și admirație” .

Vitalie Advahov s-a născut pe 18 ianuarie în anul 1978 în Cahul, Republica Moldova. Activitatea sa de bază, alături de fratele său Vasile, este de conducător artistic al Orchestrei Municipale condusă de Frații Advahov, de compozitor și interpret de muzică populară și clasică.

Cariera muzicală și-a inceput-o de la frageda vârsta de 7 ani. Primii ani de studii Vitalie și i-a petrecut la Cahul, apoi la liceul Ciprian Porumbescu(fosta instituție de învățământ Eugen Coca) unde a studiat acordeonul. După absolvirea conservatorului din Chișinău, au pus împreună cu fratele său bazele tarafului fraților Advahov, care ulterior a obținut statut de Orchestra având peste 30 membri. Orchestra se bucură de un adevărat success atât în țară cât și peste hotarele ei, având colaborări cu diverși interpreți de muzică populară și usoară, cât și colaborări inedite cu orchestre de muzică simfonică sau colective rock.

Pentru merite în domeniul artei muzicale, succese în activitatea de creație și contribuție la promovarea tezaurului folcloric național, în 2007, frații Advahov au fost decorați cu titlul de Maeștri în Artă de către președintele Vladimir Voronin, iar în 2016 li s-a conferit titlul Artiști ai Poporului de către președintele Nicolae Timofti și li s-a oferit Distincția Ștefan cel Mare.

Pentru activitatea concertistică au obținut în 2007 Premiul Potcoava de Aur ediția a II-a, iar pentru spectacolul “E sărbatoare și răsună muzica” au obtinut premiul VIP Concertul anului 2016.

 

Maria Palade

https://shok.md/