Vladimir Voronin își sărbătorește ziua de naștere. Fostul șef de stat împlinește 80 de ani și e candidat la parlamentare

 Vladimir Voronin își sărbătorește ziua de naștere. Fostul șef de stat împlinește 80 de ani și e candidat la parlamentare
0Shares

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Liderul PCRM împlinește astăzi 80 de ani, scrie SHOK.MD, cu referire la UNIMEDIA.

Cu această ocazie, Igor Dodon l-a felicitat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi își sărbătorește ziua de naștere o personalitate remarcabilă a țării noastre, cel mai eficient șef de stat, cel mai autentic reformator al vieții sociale, politicianul cu o largă viziune patriotică și cu un caracter de oțel, Vladimir Voronin.
Ne cunoaștem personal, am trecut prin diferite vremuri și situații, și cu bune, și cu rele, dar de fiecare dată, cu fiecare an, respectul meu pentru dumnealui doar a sporit. Și eram sigur că odată și odată soarta ne va apropia din nou. Și sunt mândru că la această aniversare jubiliară a dumnealui, cea de 80 de ani, îi pot strânge călduros mâna, îi pot transmite cele mai sincere felicitări și putem privi ambii în aceeași direcție, cu noi planuri și noi perspective pentru Moldova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Recent, Vladimir Voronin a fost desemnat omul secolului de către Revista VIP Magazin, fapt ce i-au nemulțumit pe unii internauți, care au criticat decizia făcută de juriu, în timp ce alții l-au lăudat.

El s-a născut în satul Corjova. Mama sa Palagheia Sîrbu este fiica refugiatului în România de forțele sovietice Isidor Sârbu. Tatăl său, Nicolae Bujeniță, la fel moldovean de origine, a murit la începutul celui de al doilea Război Mondial. Vladimir Voronin a fost crescut și educat de tatăl vitreg care era un susținător al comunismului și care era întărit în funcția de colectivizare de către forțele comuniste raionale.

În anul 1993 devine co-președinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În anul 1994 este ales prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. La alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din anul 1996 a candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

La data de 4 aprilie 2001 a fost ales Președinte al Republicii Moldova. Liderul PCRM a fost reales, la 4 aprilie 2005, în funcția de președinte al Republicii Moldova cu 75 voturi ale deputaților PCRM, PPCD, PDM și PSL.

Vladimir Voronin este căsătorit cu Taisia Voronin, de origine ucraineană. Aceștia au doi copii – omul de afaceri Oleg Voronin, și doctorița Valentina Voronin.

0Shares