Xenia Piciughin, dezvăluiri despre munca la Plahotniuc și Stati: Mi-a zis să mai rămân, iar peste un an voi putea să-mi iau apartament

 Xenia Piciughin, dezvăluiri despre munca la Plahotniuc și Stati: Mi-a zis să mai rămân, iar peste un an voi putea să-mi iau apartament

A muncit la clubul de noapte a lui Gabriel Stati, în calitate de administratoare, apoi a fost secretară la tatăl milionarului, Anatol, iar după ce a demisionat, a fost angajată de Vlad Plahotniuc ca asistentă. Este vorba despre Xenia Piciughin, tânăra a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Dorin Galben, cum a ajuns să lucreze la unii dintre cei mai influenți oameni din țară și ce atitudine aveau ei față de angajații săi.

„Era perioada în care noi mai mult zburam, decât mergeam. Lucram până la trei dimineața și mai târziu. Noi glumeam că trebuie să pună semafoare, pentru că se lovea om de om, la câte persoane stăteau să intre cu Vlad Plahotniuc la întrevedere”, a spus aceasta.

Întrebată cum a ajuns să lucreze cu fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, Xenia a spus că și-a dorit asta.

„Eu am lucrat pentru Anatol Stai, 4-5 ani, după aia am plecat de acolo și am lucrat o lună la Radisson Blu Leogrand Hotel, în echipa de PR. S-a aflat cumva că am plecat de la domnul Stati. Am fost invitată la interviu și în aceeași zi angajată. În prima perioadă, nu era cel mai greu să lucrez pentru el, dar cu mediul de acolo, pentru că era super competitiv. Lucrau foarte multe femei pentru el, cel puțin la început în funcția de asistentă. Erau de gradul întâi, doi, trei”.

Potrivit Xeniei, asistentele de gradul întâi aveau grijă de agenda lui Vlad Plahotniuc, programul, întrevederile, deplasările. Asistentele de gradul doi erau fetele care făceau cafea, iar de gradul 3 aveau grijă de invitați, îi întâlneau și petreceau: „Era o evoluție de la gradul trei, doi, apoi unu”.

Xenia era asistentă de gradul unu. „Probabil din cauza background-ului cu domul Stati am fost direct angajată în funcție de asistentă de gradul întâi.

Interviul de angajare a fost cu Vlad Plahotniuc. Am vorbit foarte mult despre cărți, era foarte înțelegător și deschis. M-a întrebat, care a fost salariul tău până acum și el l-a dublat. Oricum e unul destul de mic, dar atunci îmi părea o sumă cosmică. Era un pic peste o mie euro”.

Xenia Piciughin a vorbit și despre calitățile lui Plahotniuc.

„El vedea talentul și potențialul în oameni. Te motiva să crești, în modul lui foarte dur și puternic. După nouă luni de asistență personală, nu mai puteam, mă culcam și trezeam plângând. Din cauza femeilor care nu mă acceptau,  îmi era mai greu să mă adaptez în mediu. Am zis că nu mai pot, am nevoie de o pauză. El a simțit asta și după o deplasare dificilă în SUA, el a zis: Xenia ești concediată și reangajată în funcția de coordonator PR. Are glume foarte bune, foarte galant, e un om foarte deștept.

Tânăra a confirmat că Plahotniuc dormea 3-4 ore pe noapte. „Avea unele zile când dormea mai mult și în birou era o relaxare și fericire”.

Ședințele erau în agendă, primeam notificări și știam că o să fie la două noaptea. Atmosfera din ședință era tensionată în marea majoritate a cazurilor”.

Tânăra a dezvăluit că când l-a anunțat pe Plahotniuc că vrea să plece, acesta a venit cu o ofertă.

„Pe mine mult m-a ajutat că eram într-o relație, trebuia să ne mutăm împreună în România. 

Am intrat în birou și am zis că vreau plec. Am luat un termen de două luni ca să pun lucrurile la punct și înainte ca să expire termenul acesta, am fost invitată în birou și mi s-a făcut o propunere, mai rămâi și peste un an poți să-ți cumperi un apartament. El mi-a zis că ai trei zile să te gândești”.

Într-un final, Xenia a refuzat:  „El m-a îmbrățișat și mi-a dat drumul. După aia s-a pornit un val, mai mulți oameni au plecat. A fost o chestie: putem să plecăm, așa se poate”.

Aceasta a menționat că nu a mai comunicat cu Vlad Plahotniuc, după plecare.

Xenia Piciughin a făcut și o comparație între Vlad Plahotniuc și Anatol Stati.  Potrivit ei, cei doi sunt extrem de diferiți. „Stati este foarte patriot, dar Plahotniuc putea să trăiască oriunde”. 

„La domn Anatol cumva e totul foarte static, lucrurile nu se prea schimbau în companie. Admir modul lui cum se implică în lucruri. E foarte gospodar și patriot. 

Eu eram secretara dumnealui și la un moment dat am preluat și niște atribuții ale asistentului personal”. 

Aceasta a lucrat și cu fiul lui Anatol Stati, Gabriel. „Am fost o vară administratoare, la clubul lui și apio am mers ca asistentă la domn Anatol”.