10 alimente pe care să le consumi când ești deshidratat

 10 alimente pe care să le consumi când ești deshidratat

Există câteva alimente pe care să le consumi când ești deshidratat. Deshidratarea poate avea multe efecte negative asupra sănătății, iar consumul de apă este important pentru hidratare, deși o parte din aportul zilnic de apă provine din dieta noastră, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Multe fructe și legume au un conținut ridicat de apă, ceea ce le face să fie ideale pentru a fi consumate când ești deshidratat. În plus, unele produse lactate pot fi, de asemenea, hidratante, cum ar fi iaurtul sau brânza proaspătă.  Fie că încerci să te hidratezi mai mult, fie că nu îți place să bei apă, este benefic să încorporezi alimentele hidratante în dieta ta.

Iată 10 alimente de mâncat atunci când ești deshidratat Pepene verde Castraveți Țelină Mure Brânză de vaci  Salată iceberg Supe și ciorbe Iaurt Ridichi Morcovi Iată 10 alimente de mâncat atunci când ești deshidratat Pepene verde Pepenele verde poate părea o alegere ideală când ești deshidratat.

Acest fruct este alcătuit din aproximativ 92% apă și este foarte scăzut în calorii. Pepenele verde nu este doar delicios, ci și un aliment bogat în apă, care te poate ajuta să rămâi hidratat, să îmbunătățești sănătatea inimii și să reduci inflamația. Castraveți Cu 95% apă, castraveții sunt o modalitate excelentă de a obține hidratare din mâncare. Pe lângă conținutul ridicat de apă, castraveții conțin și multe vitamine și minerale.

Nu numai că promovează hidratarea, dar pot ajuta și la scăderea în greutate, precum și la reglarea activității intestinale.
Țelină Țelina este alcătuită din 95% apă. Deoarece conținutul de apă este atât de ridicat, iar țelina are foarte puține calorii, se știe că ajută la pierderea în greutate.

Țelina este un aliment hidratant care poate reduce, de asemenea, inflamația și poate promova reținerea apei, acționând în același timp ca o gustare satisfăcătoare. Atenție, este vorba despre tijele verzi ale țelinei, care se găsesc sub denumirea de țelină apio.  Mure Murele, care sunt 88% apă, pot fi o gustare foarte hidratantă mai ales atunci când sunt combinate cu ceva de genul iaurt simplu sau adăugate la un smoothie. Murele vin la pachet cu vitaminele C și K și sunt bogate în fibre.

Brânză de vaci  Brânza de vaci este la modă în lumea sănătății și fitnessului datorită capacității sale de a provoca sațietate rapid. Acest lucru se datorează faptului că brânza de vaci are 80% apă, motiv pentru care are o textură asemănătoare lichidului.
Salată iceberg Salata iceberg este formată din 96% apă, ceea ce o face o opțiune bună atunci când ești deshidratat. În timp ce alte tipuri de salată au și un conținut ridicat de apă, cea iceberg este de obicei răcoritoare datorită gustului său neutru. Salata iceberg a obținut o reputație proastă de-a lungul anilor.

Mulți susțin că nu are niciun beneficiu nutrițional, atunci când această legumă bogată în apă conține, de fapt, o varietate de vitamine și substanțe nutritive. În plus, pentru că are un gust neutru, o poți combina cu tot felul de alte alimente. De la ton, pui, vită, până la fasole, porumb sau năut pentru salate delicioase și nutritive.

Supe și ciorbe Se știe că supele și ciorbele conțin legume, precum și alte ingrediente, cum ar fi proteine ​​sau leguminoase. Supele și ciorbele conțin ambele aproximativ 92% apă, deoarece sunt pe bază de lichid. Ele te pot ajuta să te hidratezi și vor susține articulațiile sănătoase și pierderea în greutate. Iaurt Crezi sau nu, iaurtul este aproximativ 88% apă și conține proteine ​​și calciu din abundență.

Potrivit Healthline, iaurtul simplu, fără arome, este cel mai hidratant și, de asemenea, este semnificativ mai scăzut în zahăr. Un iaurt simplu cu fructe de pădure proaspete ar fi o gustare hidratantă și energizantă după un antrenament. Ridichi Ridichile sunt o legumă delicioasă, crocantă, cu un conținut ridicat de apă.

De asemenea, sunt foarte sănătoase, conțin proprietăți antifungice și susțin o digestie sănătoasă. Deoarece ridichile sunt 95% apă, ar face o gustare grozavă sau poți să le pui într-o salată.
Morcovi Morcovii sunt una dintre cele mai populare legume. Procentul de apă al morcovilor poate varia de la 86 la 95%, ceea ce este foarte mare.

Pe lângă adăugarea de apă în dieta ta, morcovii au și multe alte beneficii pentru sănătate. Sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre și conțin multe vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K și potasiu.

Maria Palade

https://shok.md/