(FOTO) World Expo Dubai. Cum arată expoziția gigantică de 7 miliarde de dolari

 (FOTO) World Expo Dubai. Cum arată expoziția gigantică de 7 miliarde de dolari
0Shares

Expoziția mondială din Dubai a debutat pe 1 octombrie și până în martie anul viitor vrea să atragă 25 de milioane de vizitatori. Trimisul ziarului Libertatea este acolo și vă va prezenta în zilele viitoare care este atmosfera, care sunt ultimele invenții la nivel mondial și cu ce se laudă țările participante pentru a atrage investitori și turiști, după un an și jumătate de pandemie, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Cu întârziere de un an, din cauza pandemiei, Dubai și-a deschis porțile pentru evenimentul World Expo, în care a investit 7 miliarde de dolari. Pe o suprafață dublă cât cea a statului Monaco, adică 440 de hectare, sunt întinse 190 de pavilioane ale țărilor și organizațiilor internaționale.

Un oraș cu toate utilitățile, cu bulevarde largi, restaurante, mijloace de transport și arhitectură futuristă, a cărei construcție a început în martie 2016. La fiecare cinci ani, una dintre țările lumii, găzduiește o expoziție universală globală, cu acreditarea Biroul Internațional al Expozițiilor (BIE).

„Connecting Minds, Creating the Future” („Conectăm mințile, creăm viitorul”) este tema din acest an a expoziției care vrea să propună soluții pentru nevoile lumii în continuă schimbare. România este prezentă la World Expo Dubai cu un stand care își dorește să ilustreze echilibrul fragil dintre natură și tehnologie, în jurul temei „New nature”.

La pavilionul țării noastre, vizitatorii care se plimbă prin călduri de 38 de grade vor avea parte de o degustare de ape minerale, cu un somelier autorizat, ateliere, proiecții despre personalități care au schimbat istoria, spectacole. În ultimul sfert de veac, țara noastră a participat la toate expozițiile sub egida BIE: Spania, Coreea, Portugalia, Germania, Japonia, China, Italia și Kazahstan.
De la Turnul Eiffel la Domul Al Wasl Prima expoziție de acest gen a avut loc la Londra, în 1851. Scopul primelor evenimente a fost să promoveze revoluția industrială și proiectele arhitectonice grandioase.

De pe urma acestor expoziții, lumea a rămas cu Turnul Eiffel și Atomium din Bruxelles, cu motorul cu aburi, mașinile pneumatice, motorul electric, telegraful, telefonul, mașina de tuns iarbă, electrocasnicele, touchscreen-ul, fermoarul și înghețata la cornet.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/