132 ani de la trecerea în neființă a marelui poet Mihai Eminescu: Cum a fost comemorat scriitorul, la Chișinău

 132 ani de la trecerea în neființă a marelui poet Mihai Eminescu: Cum a fost comemorat scriitorul, la Chișinău

Edilul capitalei a venit cu un mesaj de comemorare a scriitorului pe pagina sa de Facebook, iar platforma DA și-a lansat angajamentele sale pentru educație, cultură și mass-media, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Aducem omagiu lui Mihai Eminescu, iar în acest sens, a fost reabilitat și Scuarul „Mihai Eminescu”, din inima Chișinăului unde, anterior, majoritatea dintre locuitorii capitalei  nu știau de existența bustului poetului în acest loc. Acum, e un scuar frumos, unde poți să-ți petreci timpul liber, să citești o carte, iar în curând, sculptură celei care i-a fost muza poetului, Veronica Micle, o vom instala în scuar”, scrie Ion Ceban.

Totodată, astăzi, Platforma DA a  lansat angajamentele sale pentru educație, cultură și mass-media în cadrul unui eveniment organizat în fața Bibliotecii Naționale.  

În cadrul evenimentului deputata Maria Ciobanu a menționat că „nicio forță politică nu și-a asumat transformarea educației într-un proiect de țară, pe baza unei viziuni unitare și, chiar dacă a existat o Lege a Învățământului, apoi a fost adoptat Codul Educației, procesul a fost unul haotic, discontinuu și, uneori, chiar contradictoriu”. 

Maria Ciobanu a mai spus că sistemul a fost politizat și finanțat insuficient, comasarea Ministerului Educație cu cel al Culturii a aruncat educația în criză, etc și, respectiv e nevoie de reforme esențiale.

Scrierile lui Eminescu sunt cunoscute în lumea întreagă. Acesta s-a stins din viață la data de 15 iunie 1889, în jurul orei patru dimineața. Ziarul Românul anunța ziua următoare la știri: Eminescu nu mai este.