Maia Sandu a premiat mai mulți actori al teatrului „Mihai Eminescu”

 Maia Sandu a premiat mai mulți actori al teatrului „Mihai Eminescu”
0Shares
Ieri teatrul Național „Mihai Eminescu” a marcat 100 de ani de la existența instituției de cultură. La eveniment a participat și președinta Maia Sandu, care a oferit titlul de „Artist Emerit” al poporului. Printre actorii premiați au fost Anatol Durbală, Alexandru Pleșca, Petru Oistric și mulți alții, scrie SHOK.md.
„Am urcat cu emoție, ieri, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău pentru a sărbători împreună cu actorii, regizorii, lucrătorii din spatele cortinei 100 de ani ai acestei instituții de cultură. Teatrul Național este un adevărat simbol al țării noastre și sunt onorată că evenimentele dedicate acestui jubileu se desfășoară sub egida Președinției Republicii Moldova. M-am bucurat că, la 27 martie, și Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestei inițiative, prilej cu care, încă o dată, am mulțumit României pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Republica Moldova.
Scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie și au schimbat istoria. Dovadă este și retrospectiva unui secol de teatru, pe care ne-au oferit-o actorii de la „Mihai Eminescu”. Mi-am exprimat respectul pentru înaintașii artei teatrale din Moldova, dar și pentru efortul și talentul echipei de astăzi a Teatrului Național. Le-am mulțumit pentru dedicație și, în semn de apreciere, am conferit câteva titluri onorifice unor nume notorii ale acestui teatru. Sunt nume care, cu siguranță, vor rămâne gravate în istoria scenei naționale.
La mulți ani de succes, Teatrul Național „Mihai Eminescu”! spune Maia Sandu.
0Shares

Maria Palade

https://shok.md/