Cântăreața de operă, Svetlana Strezeva împlinește 70 de ani: „Sincere și cordiale felicitări”

 Cântăreața de operă, Svetlana Strezeva împlinește 70 de ani: „Sincere și cordiale felicitări”
0Shares
Fostă solistă la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Svetlana Strezeva își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare „Aniversarea pe care o marcați este un prilej oportun pentru a Vă adresa cele mai sincere și cordiale felicitări”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md. 
„Cunoscuta cântăreață de operă Svetlana Strezeva (soprană lirică), fostă solistă la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Artistă Emerită din Republica Moldova, își sărbătorește astăzi cea de-a 70-a aniversare. Aniversarea pe care o marcați este un prilej oportun pentru a Vă adresa cele mai sincere și cordiale felicitări, exprimându-ne profunda gratitudine pentru pasiunea, devotamentul și dăruirea cu care Vă consacrați culturii, în special, muzicii.
Din partea Direcției Cultură și al meu personal, Vă urăm de sănătate, fericire împărtășită cu cei dragi și putere de muncă întru delectarea oamenilor care nu uită să viseze la muzică, să se bucure și să se vindece prin ea”.

A debutat la Opera din Chișinău în rolul Gildei din opera „Rigoletto” de G. Verdi. Au urmat și alte roluri de rezonanță, printre care: Marfa din „Logodnica țarului” de N. A. Rimski-Korsakov, Cătălina din „Luceafărul” de E. Doga, Rozalinde din „Liliacul” de J. Strauss, Michaela din „Carmen” de G. Bizet ș.a. A colaborat cu artiștii de operă: M. Munteanu, A. Arcea, I. Josanu, M. Ermler, I. Florea, A. Samoilă, A. Strezev, T. Gurtovoi, I. Arhipova ș. a.

A înregistrat la Casa Radio Chișinău creații de E. Doga, E. Mamot, T. Chiriac, S. Lîsoi, Z. Tcaci, V. Zagorschi ș. a. A întreprins turnee artistice în Bulgaria, Belgia, Finlanda, Italia, România, Rusia. Membră a Uniunii Muzicienilor din Moldova. Este laureată a Concursului „M. I. Glinka” (Minsk, 1981), laureată a Concursului Internațional „P. I. Ceaikovski” (Moscova, 1982), diplomantă a Concursului Internațional al Tinerilor Interpreți de Operă (1984, Sofia). A fost distinsă cu titlul onorific ”Artistă Emerită a Republicii Moldova”.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/