Singurătate în doi. Ce faci când te simți singur într-o relație?

 Singurătate în doi. Ce faci când te simți singur într-o relație?

Nu trebuie să fii izolat social pentru a te simți singur. S-ar putea să fii într-o relație de lungă durată sau chiar într-o familie numeroasă, s-ar putea să trăiești într-o casă cu mai multe persoane și totuși să te simți în continuare singur, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Singurătatea este o stare negativă în care simți disconfort sau durere. S-ar putea să te simți singur, gol în interior, chiar nedorit. Nu este neobișnuit să te simți singur într-o mulțime de oameni sau alături de cineva drag.

Acest sentiment de izolare socială are loc adesea chiar dacă atunci când ne aflăm printre alte persoane. Potrivit cercetărilor recente, singurătatea este o problemă de sănătate publică. Mai mult, pandemia globală a adâncit o epidemie de singurătate pe tot globul, din cauza izolării, a distanțării sociale și a restricțiilor. În cuplu, una dintre cele mai mari provocări este să te simți singur chiar dacă ai un partener „oficial”. Uneori, doar unul dintre parteneri resimte singurătatea, dar există situații când ambii parteneri se pot confrunta cu aceste stări.  Motive pentru care te poți simți singur în timpul unei relații.

Dacă te simți singur, poate că unul dintre voi s-a retras sau amândoi v-ați îndepărtat și nu mai comunicați ca înainte.

Presiunile situaționale, cum ar fi apariția copiilor sau perioade stresante și aglomerate la serviciu, pot provoca rupturi în cuplu.
S-ar putea să fiți prea obosiți pentru momentele de intimidate sau unul din parteneri s-ar putea simți prea presat de a satisface nevoile celuilalt.  Este important să identificați amândoi ce vă provoacă sentimentele și să fiți sinceri unul cu altul.

Dacă te simți singur într-o relație, s-ar putea să nu-ți împărtășești temerile, grijile și vulnerabilitățile cu partenerul tău sau, din contră, s-ar putea să te bazezi prea mult pe celălalt pentru a te ajuta să găsești sens vieții în perioadele de încercare.

Un alt motiv pentru care s-ar putea să te simți singur, chiar dacă ești într-o relație, este că încerci să umpli un gol care nu are nimic de-a face cu relația și pe care niciun partener, indiferent de ce ar face, nu îl poate umple.

Iată câteva lucruri care ar putea indica sentimente de singurătate într-o relație: Dacă te simți singur chiar și atunci când te afli în apropierea fizică a partenerului tău. Dacă observi că nu poți comunica și ești mereu trist sau dezamăgit.  Dacă nu mai ești dornic să împărtășești povești despre viața ta de zi cu zi cu partenerul tău.

Dacă nu mai ai atracție sexuală față de partenerul tău. Dacă încerci să eviți să petreci timp cu partenerul și îi spui celui mai bun prieten că lucrurile nu funcționează între voi. Impactul singurătății în doi Deși poate părea că nu este mare lucru, singurătatea este un factor de risc pentru afecțiunile cronice de sănătate.

Când te simți singur, cortizolul, care este un hormon de stres, crește, ceea ce poate împiedica performanța mentală, poate afecta sistemul imunitar și poate crește riscul de inflamație și boli de inimă. Prețul pe care îl plătești pentru singurătatea resimțită în cuplu poate include o serie de probleme fizice și emoționale grave, inclusiv depresie, anxietate, abuz de alcool sau droguri și abuz domestic.

Maria Palade

https://shok.md/