Maestrul Nicolae Dohotaru este omagiat: „Un izvor nesecat de inspiraţie”

 Maestrul Nicolae Dohotaru este omagiat: „Un izvor nesecat de inspiraţie”
0Shares
Nicolae Dohotaru, director artistic și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Artist al Poporului își sărbătorește frumoasa vârstă de 63 de ani. „Creativitate şi un izvor nesecat de inspiraţie”, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.
„Renumitul muzician .
Profitând de acest prilej, ţinem să vă mulţumim pentru munca asiduă şi aportul considerabil în promovarea culturii naţionale, precum şi efortul cu care încercaţi să ne faceţi viaţa mai plină spiritual.
Vă dorim, Maestre Nicolae Dohotaru, să aveţi parte de multă sănătate, fericire, succese şi noi realizări în plan profesional, creativitate şi un izvor nesecat de inspiraţie, bucurii din partea celor apropiaţi şi dragi inimii Dumneavoastră.
La mulţi ani fericiți! ”.
Nicolae Dohotaru a efectuat turnee în Italia, Spania, Portugalia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Elveția, Thailanda, Qatar, Germania, Ucraina, România, Rusia și în alte țări. A colaborat cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale “S. Lunchevici”, teatrele de operă din Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța (România), cu Teatrul de Operă și Balet din Odesa (Ucraina) și Compania „Opera and Ballet International” din Marea Britanie.
În 1994 Nicolae Dohotaru a devenit Maestru în Artă, iar în 2011 – Artist al Poporului. Este deținător al ordinului ”Gloria Muncii”.
0Shares

Maria Palade

https://shok.md/