Leonardo DiCaprio a postat o imagine cu refugiții ucraineni din România: „Victimele războiului au pierdut tot”

 Leonardo DiCaprio a postat o imagine cu refugiții ucraineni din România: „Victimele războiului au pierdut tot”

Leonardo DiCaprio este cu inima alături de refugiații din Ucraina, mai ales că actorul din Titanic are rădăcini europene. Acesta a postat pe Instagram câteva imagini, printre care una și din România, scrie SHOK.md cu referire la cancan.

DiCaprio laudă inițiativa organizațiilor umanitare care au făcut mai ușoară suferința celor care au fugit din calea războiului.

„Victimele războiului din Ucraina au pierdut totul, de la cei dragi până la materiale de bază pentru supraviețuire. Organizații umanitare precum @SavetheChildren, @careorg @IRC și @refugees sunt la fața locului, dedicându-și personalul și resursele pentru a sprijini familiile și oamenii nevinovați”, a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

Prima fotografie care apare în postare este de la organizația „SavetheChildren” și arată o mamă alături de cei doi copii, ajutată de un voluntar, în România.

Săptămâna trecută, în mass media a circulat o știre falsă conform căreia Leonardo DiCaprio ar fi donat 10 milioane de dolari pentru refugiații ucraineni. Deși nu s-a întâmplat asta, o sursă apropiată actorului a dezvăluit că acesta a donat totuși o sumă importantă către organizațiile CARE, International Rescue Committee, Save the Children și pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Actorul a declarat în repetate rânduri că are rădăcini ucrainene. Bunica sa Elena Smirnova (1915-2008), a locuit cândva la Odesa. Ea a emigrat în Germania împreună cu părinții ei după Revoluția din octombrie, unde s-a căsătorit mai târziu cu germanul Wilhelm Indenbirken.

Bunicul și bunica lui Leonardo au supraviețuit celui de-al doilea Război Mondial în Germania. Smirnova a născut-o pe fiica ei Imerlin, mama viitoarei vedete, în 1943, într-un adăpost anti-bombă, în timpul unui raid aerian.

Maria Palade

https://shok.md/