(foto) Ce mare e fiul lui Dinu Plîngău: Cu cine seamănă Dorian?

 (foto) Ce mare e fiul lui Dinu Plîngău: Cu cine seamănă Dorian?

De ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, Dinu Plîngău a publicat o imagine emoționantă, unde apare alături de băiatul său, Dorian și soție. Plângău a venit și cu un mesaj de felicitare dedicat copiilor, părinților și bunicilor.

„Ziua copiilor este un bun prilej pentru a aborda o problemă majoră și anume cea legată de creșe. După cum cunoaștem, la nivel de sistem nu există locuri suficiente pentru copii, fiind constatată și o criză de specialiști și materiale didactice. Chiar dacă în Republica Moldova din 1483 de instituții de educație timpurie (la nivelul anului 2021), 811 au statut de creșe-grădinițe, ceea ce reprezintă 38.1% din numărul total al instituțiilor responsabile de educația timpurie, problema accesului la creșe este una acută. Astfel, doar 16 % din numărul total al copiilor de 1-2 ani, conform datelor BNS, erau încadrați în anul 2020 în instituții de educație timpurie. Conform mai multor mărturii apărute în presă, foarte rar se întâmplă ca creșele-grădinițe să accepte copii mai mici de 3 ani. Din această perspectivă, statul, atât la nivel central și local trebuie să consolideze instituțiile de educație timpurie pentru a putea oferi servicii de creșă. De asemenea, este necesară susținerea creării mai multor creșe în orașe și sate, apelând și la suportul partenerilor europeni.

Salutăm recentele modificări legislative, care au prevăzut ca serviciile de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la 3 ani să poată fi oferite de către angajatori în beneficiul salariaților, la nivel de unitate, cu suportarea tuturor cheltuielilor aferente din mijloacele unității respective. Pentru ca aceste prevederi să devină realitate, este necesar suportul direct al statului.

Platforma DA va veni cu mai multe propuneri de modificare a cadrului normativ în urma numeroaselor discuții cu directorii de creșe-grădinițe și primari.

Felicit din suflet toți copiii, părinții și bunicii cu această frumoasă sărbătoare a copiilor”. a scris pe Facebook.

Vezi cât de mare a crescut Dorian.

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi în aer liber

Președintele interimar al Platfromei DA, Dinu Plîngău a devenit tătic, la data de 12 noiembrie. Primul său copil s-a născut într-o clinică din Londra, Marea Britanie.

Dinu Plângău recent s-a însurat cu Ruxanda Josan. Vestea a făcut-o pe pagina lui de Facebook, unde a publicat și un mesaj plin de fericire.

Citește și