Ceban răspunde criticilor: Nimeni nu lezează drepturile homosexualilor, să facă ce vor acasă, nu să defileze în public

 Ceban răspunde criticilor: Nimeni nu lezează drepturile homosexualilor, să facă ce vor acasă, nu să defileze în public

Ion Ceban a venit cu o reacție la toate criticile primite în adresa sa, după ce a anulat marșul LGBT. Primarul a spus că „nimeni nu lezează drepturile homosexualilor, să facă ce vor acasă, nu să defileze în public”.

„Toți activiștii, deputații, miniștrii PAS s-au agitat, m-au blocat, au zis că vor ieși la marș, expus diferite opinii că uite primarul discriminează.

Am zis și mai repet, nimeni nu lezează drepturile homosexualilor, să facă ce vor acasă, nu să defileze în public.

Discriminați sunt copiii, care în diferite localități merg încă la vecee iarna în curte, afară. Discriminați sunt pensionarii și multe alte categorii de oameni, care la aceste scumpiri în lanț nu pot face față. Discriminate sunt familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale, care nu au condiții minime de trai.

Uitați-vă la problemele reale ale oamenilor PAS, nu la cele inventate de voi”, a scris Ceban.

Mai mulți deputați și activiști au reacționat negativ, după ce edilul capitalei a interzis marșul.

Deputatul PAS, Radu Marian susține că edilul capitalei „se poartă exact ca un gopnic, intimidând și hărțuind comunitatea LGBT”, declarațiile au fost făcute în contextul în care Ion Ceban a interzis marșul LGTB. Totodată, Marian a menționat pe Facebook, că edilul capitalei „nu a rezolvat în 3 ani nicio problemă majoră a orașului”, relatează SHOK.md.

„Amatoarele și amatorii de BDSM cred că au acum fantezii erotice cu Ceban îmbrăcat în piele cu o puhă de cioban în mâna, care strigă: Interzis, am spus”, așa a reacționat coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov, după ce edilul capitalei a anulat marșului LGBT.

Soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari cere Consiliului pentru Egalitate să reacționeze la postarea „homofobă” a lui Ceban. „Ion Ceban asta depășește orice limită”, a scris aceasta, după ce primarului capitale a declarat că „marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie”.

Scandalul legat de marșul LGBT ia amploare. După reacțiile provocate de anunțul lui Ion Ceban privind interzicerea marșului LGBT în capitală, edilul vine cu noi declarații. „Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea”, a scris acesta într-o postare pe Facebook care ulterior a dispărut.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

Citește și