A scăpat ca prin urechile acului: Delia, în vacanță în stațiunea unde s-a prăbușit ghețarul din Alpii italieni

 A scăpat ca prin urechile acului: Delia, în vacanță în stațiunea unde s-a prăbușit ghețarul din Alpii italieni

Delia Matache este cunoscută pentru vacanțele ei îndrăznețe, de prin toate colțurile lumii, fiind o împătimită a călătoriilor. Nici vara aceasta nu a făcut excepție de la regulă, cântăreața și soțul ei vizitând o stațiune montană din Alpi. Din nefericire, în această locație a avut loc o tragedie, în urma prăbușirii unui ghețar, iar Delia a scăpat ca prin urechile acului, după ce a decis să urmeze alt traseu, scrie SHOK.md, cu referire la presa română.

Artista, aflată în vacanță cu soțul ei, Răzvan Munteanu, în stațiunea italiană unde s-a produs avalanșa, a dezvăluit că și ei aveau de gând să meargă pe traseul respectiv, unde s-a prăbușit ghețarul, însă au luat o decizie de ultim moment de a schimba ruta!

Amintim că un ghețar din Alpi s-a prăbușit, declanșând ulterior o avalanșă de gheață și roci, care a făcut mai multe victime. În jur de 7 persoane au murit, iar 22 sunt încă date dispărute în urma prăbuşirii ghețarului Marmolada din munţii Dolomiţi, din nordul Italiei.

Delia a mărturisit că a luat în calcul să viziteze ghețarul respectiv, singurul din zonă, care reprezenta și unul dintre cele mai înalte puncte din Alpii italieni, oferind astfel un peisaj de excepție, însă a ales pe ultima sută de metri o altă rută.

Din nefericire, ghețarul Marmolada s-a prăbuşit în urmă cu câteva ore în apropierea localităţii Punta Rocca, cel mai probabil din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Delia a fotografiat zona respectivă, dintr-un alt punct, însă abia ulterior și-a dat seama că a surprins în imagini și tragedia care a avut loc. Aceasta a explicat că inițial nu și-a dat seama că a fost vorba despre o avalanșă, nefiind familiarizată cu relieful locației.

„A fost o alegere de traseu, ieri, spontană. Am zis să nu mergem pe acest ghețar. Mie mi-ar fi plăcut să merg acolo, fiind unul dintre cele mai înalte puncte din zona Dolomit și singurul ghețar din zona asta.

Mi-ar fi plăcut să merg pe traseul ăsta, dar am ales un traseu la fel de spectaculos, fără ghețar, pe versantul opus. Ieri, în momentul în care am început traseul, căzuse parte din ghețar. Îl pozam și nu știam că a căzut.

Fotografiam toată zona, ne bucuram de priveliști, nimeni nu știa că s-a întâmplat tragedia asta, pentru că nefiind de-ai locului nu cunoaștem foarte bine și nu ne-am dat seama că e ceva în neregulă cu forma de relief în sine.”, a declarat Delia Matache.

Inițial, a apărut și o informație conform căreia mai mulți români s-ar afla printre persoanele dispărute, însă MAE a infirmat ulterior acest lucru. În urma avalanșei, cel puțin 14 persoane au fost rănite.

MAE a anunțat totodată că activitățile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, din cauza condițiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiții de siguranță. Printre cei dispăruți se numără italieni, germani, cehi.

Citește și