Căsnicia cu un italian s-a transformat într-un calvar: O moldoveancă, bătută și amenințată că nu-și va vedea fiica

 Căsnicia cu un italian s-a transformat într-un calvar: O moldoveancă, bătută și amenințată că nu-și va vedea fiica

Fostul soț cu care a locuit timp de 14 ani nu-i permite să-și vadă fiica, dacă nu se întoarce la el și o terorizează cu mesaje și amenințări că o distruge. Este vorba despre Rodica Carauș, femeia în vârstă de 40 de ani a povestit în cadrul unui Monolog cu Dorina Galben despre căsnicia sa cu un italian, care ulterior s-a transformat într-un calvar. Aceasta a fost supusă violenei domestice, alungată din casă și amenințată. „El mă șantajeză pe mine, ori te întorci și te fac femeia cea mai fericită sau te distrug”, a spus Rodica.

„Am 4o de ani, m-am născut la Telenești, dar am copilărit în satul Răzeni, Ialoveni. Sunt plecată din țară de 19 ani, am locuit cinci ani la Roma, iar acum sunt stabilită în Sicilia.

Am locuit împreună cu soțul meu italian 14 ani și avem o fetiță de 12 ani. Nu mai suntem împreună de 9 luni de zile și mă șantajează că nu o să-mi văd copilul niciodată.

Am trăit nouă luni de infern, amenințări, de violență psihologică. Sunt sigură că fata mea mă iubește, doar că atât fostul soț cât și soacra mea îi zic că trebuie să faci o alegere bună, că dacă o alegi pe mama, pe tata nu o să-l revezi niciodată”. 

A știut de mică ce înseamnă violența în familia

„E o problemă comună la foarte multe familii de la țară, din nefericire. Tăticul era foarte bun, dar avea patima băuturii și devenea violent. Am avut de suferit și noi copii, nu doar mama. Doarme uneori cu toporul sub pernă, pentru că-i spunea mamei că o să o omoare noaptea.

Când s-a născut sora mea mai mică, aveam 15 ani atunci. Am suferit foarte mult.  El voia un băiat, dar mama a adus pe lume o fetiță și când a revenit de la maternitate, el a bătut-o cu picioarele în burtă”.

La vârsta de 19 ani, Rodica s-a căsătorit cu primul său soț, care era preot. Din nefericire a fost o experiență negativă pentru aceasta. La o lună de la căsnicie a fost agresată fizic. Tânăra și-a luat inima în dinți, fără să asculte de părerea părinților și a plecat din țară. A lucrat în Italia, ca badantă, la o familie înstărită.

A făcut cunoștință cu cel de-al doilea soț, pe o rețea de socializare. El era stabilit în Sicilia. Cei doi au discutat o pierioadă pe internet, după care s-au întâlnit la Roma. De acolo s-a început povestea lor de dragoste.

„Mă simțeam singură. Aveam un cerc de prieteni moldoveni, dar am vrut să mă detașez un pic. Într-o zi am căutat pe google un site de socializare, ca să fac cunoștință cu cineva. Îmi scria un băiat niște mesaje romantice, dar era din Sicilia. I-am spus într-o zi, să nu-mi mai scrie că eu, oricum caut un băiat de la Roma, cu care să ies”.

Rodica a revenit în Moldova, aici a avut o operație la ovar, iar când s-a întors în Italia, bărbatul i-a propus să se căsătorească. 

„Eram așa de fericită și îndrăgostită. La început era romantic, mă plimba cu mașine, mergeam la restaurante, la mare.  Când am născut fetița, relația noastră a început să se răcească un pic. Poate din cauza că-i acordam mai multă atenție ei. La un moment dat s-au început problemele în educarea copilului. Nu neg faptul, că când fata făcea capricii exagerate am ridicat și vocea la ea și o palmă la fund i-am dat.  Pentru ei o palmă la fund era ceva groaznic și s-au început problemele, certuri.

Am avut puține episoade de violență fizică, dar intense, care pe mine m-au marcat, din cauza educației la copil. Pe parcursul anilor, am răbdat multe situații cu speranța, poate în mod naiv, că o să se schimb. Eu dintr-o fire pozitivă, am început să mă sting. Cu doi ani în urmă am avut un conflict puternic, când am dorit să mă despart de el. Atunci a fost un episod de violență fizică, care s-a petrecut în ochii fiicei mele, nepoatei și surorii. Am fost despărțiți o perioadă, după care, el a venit plângând la mine și mi-a jurat că nu-mi va mai spune cuvinte murdare. 

La fiecare ceară, îmi spunea: afară din casa mea. Eu plângeam, știam că nu am unde să mă duc. Familia mea nu știa de toată suferința mea, pentru că după prima căsătorie eșuată, cum puteam să apar în fața familiei și să le spun că sunt nefericită și a doua oare. El mi-a zis, că dacă relația noastră nu merge, tu o să pierzi copilul pentru totdeauna.

După ulima ceară, Rodica a plecat de la soț. Femeia a precizat că a divorțat de soțul său acum șapte ani, din alte motive. Cuplul a locuit împreună până în luna noiembrie.

„După ce m-am dus la sora mea s-a început teroarea, să mă bombardeze cu amenințări, că o să-mi distrugă familia, reputația, cu moartea. El mă șantajeză pe mine, ori te întorci și te fac femeia cea mai fericită sau te distrug.

Timp de nouă luni, el îm trimite nenumărate mesaje, unul de dragoste și două-trei de șantaj și amenințări. Îmi trimite videouri cu fata când era mică. El vrea să mă sensibilizeze, uite cât de fericiți eram împreună.

El m-o dat afară din casă. Mi-a călcat hainele în picioare. Mi-a închis ușa în față și mi-a zis afară. Când a făcut acest lucru, m-am dus la chirie. Peste două zile m-am dus la școală să-mi văd fata, iar ea mi-a spus: tu pentru mine ești moartă.

Seara, el a venit la mine și-mi zice să mă întorc acasă că mă iubește. N-am stat pe gânduri și m-am dus”.

„El permanent a văzut în mine o femeie slabă, care plânge și rabdă. Chiar dacă nu era vina mea am aplecat capul, chiar dacă suntem nefericiți să fim o familie, măcar în fața lumii. 

Am ajuns să vină și poliția la noi. El avea două arme în casă, care ulterior i-au fost luate. Mi-a făcut două denunțuri la tribunalul de minor, precum că aș fi mamă violentă, pentru că are câteva înregistrări audio, unde eu ridic vocea la fată.

Eu am sperat disperată că o să fac om din el. Mă gândeam că am 40 de ani și e târziu să încep altă viață.  Fata îmi spune că dacă mai iubi, te-ai întoarce la tata. A aflat că sunt acum în Moldova și mi-a zis să rămân aici, să nu mă mai întorc: tu pentru mine nu mai exiști.

La final, Rodica a venit și cu un mesaj către toate femeile „să nu aștepte, ca mine 14 ani de zile, la primele semnale de violență să plece”.