6 sportivi moldoveni participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo: „Depășesc bariere pentru a-și îndeplini visele”

 6 sportivi moldoveni participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo: „Depășesc bariere pentru a-și îndeplini visele”

Republica Moldova este reprezentată de 6 sportivi la Jocurile Paralimpice din acest an, organizate la Tokyo. Participanții din această ediție sunt Oleg Crețul, Ion Basos, Oxana Spătaru la judo, Vladimir Butucea la atletism și Denis Raiul și Larisa Marinenkova, la proba de powerlift, scrie SHOK.md.

Sportivii fac mari eforturi la antrenamente, iar Vitalie Gligor, antrenorul judocanilor, consideră că autoritățile ar trebui să le acorde mai multă grijă.

„Ei depun un efort mult mai mare pentru a se antrena. Pe lângă faptul că ei vor să se antreneze, ei trebuie să depășească și niște bariere pentru a-și îndeplini visele. Cât de greu îi este unui sportiv nevăzător să se deplaseze la antrenamente, să se îmbrace, să mănânce. Tot timpul trebuie să-i însoțească cineva”, spune Vitalie Gligor prim-vicepreședinte al Comitetului Paralimpic.

Cea mai bună performanţă în istoria participării sportivilor moldoveni la Jocurile Paralimpice a fost înregistrată în 1996, la Atlanta SUA, când Nicolae Ciumac, la proba de atletism, şi Vladimir Polcanov, la tenis de masă, au adus medaliile de bronz acasă. 

Jocurile Paralimpice din acest an au început pe 24 august și vor dura până pe 5 septembrie, la Tokyo.

Maria Palade

https://shok.md/