Vedete din Moldova, care au cucerit publicul străin

 Vedete din Moldova, care au cucerit publicul străin
0Shares

Lumea vedetelor de la noi a reușit să cucerească inima multor oameni. Artiștii noștri sunt apreciați și recunoscuți chiar și în afara țării. Interpreții autohtoni au devenit populari pe piețe mai mari precum cele din România, Rusia, Ucraina, Germania, Canada și altele, scrie SHOK.md.

Cele mai marcante vedete de muzică de la noi din țară, care au ajuns la sufletele multor oameni din Moldova și  peste hotarele țării :

Carla’s Dreams

Este un proiect muzical din Republica Moldova, care a luat naștere pe 18 ianuarie 2012. Numele trupei vine de la Karla, un personaj masculin din romanele autorului John le Carré.

Trupa a devenit cunoscută nu doar pentru cântece, dar și pentru stilul lor. Membrii întregii trupe urcau pe scenă cu fețele pictate, cu straturi groase de vopsea, purtau hanorace cu glugă și ochelari de soare.

Au intrat pe sub pielea multora și au creat dependență neobișnuit de plăcută. Carla’s Dreams sunt unici prin ceea ce fac: melodii, versuri, mesaje.

Ei folosesc un argou personalizat, iar piesele lor evocă realități din viața cotidiană. Piesa care a rămas întipărită în mințile oamenilor din multe țări din Europa este „Sub pielea mea”. Single-urile lor au ajuns în topurile muzicale și au adunat sute de milioane de vizualizări pe Youtube.

Sasha Lopez

Este muzician, compozitor și DJ originar din Republica Moldova, actual trăiește în București, România.
Cariera muzicală și-a început-o din fragedă vârstă, în calitate de DJ la mai multe cluburi din Moldova.
Apoi au urmat numeroase proiecte, dintre care unul bine cunoscut în colaborare cu Tania Cerga, proiectul se numea „Studio One”. Piesa care a cucerit o lume întreagă a fost „Everytime”, urmată de „Cheamă-mă, atinge-mă”.
Proiectul „Studio One”, a colaborat cu numeroase formații celebre din România.
În 2010 s-a lansat noul proiect, „SASHA LOPEZ”, ideea denumirii i-a propus-o Tudor Ionescu de la „Fly Project”.
Cea mai populară piesă marca „SASHA LOPEZ”, a fost piesa „All My People” din 2011, care a ajuns top 1 la nivel mondial: Europa, Canada, Statele Unite Ale Americii și chiar Asia. Cea mai recentă piesă de Sasha Lopez, este Vida Linda ft Ale Blake & Angelika Vee.

Irina Rimes

Este o cântăreață și compozitoare din Republica Moldova, care în prezent activează și locuiește în București. Irina Rimes a devenit cunoscută în Republica Moldova după ce a participat în 2012 la concursul Fabrica de staruri, unde a ajuns până în finală. Ulterior, s-a mutat în România.

În 2016, și-a relansat cariera cu piesa „Visele”, care a ocupat locul 1 în clasamentele radio din România.

Aceasta a fost urmată de alte hituri precum „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Bolnavi amândoi” sau „Nu știi tu să fii bărbat”, ce au transformat-o pe Irina Rimes într-una dintre cele mai de succes cântărețe din România, cu peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube. De asemenea, ea a compus numeroase cântece pentru alte artiste, printre acestea numărându-se Andra, Inna, Alina Eremia, Raluka sau Antonia.

În 2019 revista Forbes România a inclus-o în topul celor mai de succes tineri din generația „sub 30 de ani”.

The Motans

Este o formație muzicală din Republica Moldova, lansată în anul 2015. Este formată din solistul Denis Roabeș, Damian Rusu la chitară, Ali Said la tobe, Matei Căpitanu la bass. Trupa combină mai multe stiluri muzicale printre care cel mai recunoscut este pop. Au scris hituri de top în România, printre care cel mai cunoscut este „Versus”.

Mihai Sandu

Este autorul piesei „Mă ucide ea”. Piesă care a făcut furor în Moldova și România!
Ultima creație a lui Mihail este ”Who are you”, apărută în vara acestui an. Piesa lansată pe youtube, a acumulat deja 13.078.605 de vizionări. Interpretul, s-a născut în Basarabia, actual trăiește la Cluj, România.

Vanotek

Ion Chirinciuc este un producător și DJ român din Republica Moldova. El a pășit în industria muzicală la 17 ani, iar într-un timp foarte scurt a început să colaboreze cu mulți artiști faimoși. Printre piesele lansate de Vanotek se numără „My Heart is Gone”, „Take the Highway”, „În dormitor” și „Tell Me Who”.

Vanotek a produs și piesa „Fete din Balcani” a cântăreței Corina, devenită hit și al cărei clip este astăzi unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri românești de pe YouTube.

După lansarea piesei „My Heart is Gone” în colaborare cu Yanka, piesă ce a stat săptămâni întregi în topurile din România, Vanotek a revenit cu „I’m Coming Home” cu The Code & Georgian.

La cererea fanilor și a publicului care a îndrăgit piesa, Vanotek a decis să se înscrie la Eurovision și a ajuns pe locul 2 al Selecției Naționale 2016.

Melodia a fost apreciată și în țări precum Germania, Anglia și Portugalia cerând să o difuzeze la posturile lor de radio. „My Heart is Gone” a fost nominalizată de MTV Europe Music Awards pentru categoria „Best Romanian Act”.

Single-ul „Tell Me Who”, lansat în martie 2017 în colaborare cu Eneli (Ileana Popescu), s-a bucurat de succes atât în Rusia, cât și în România, și a urcat până pe locul 86 în top Shazam Worldwide.

Piesa a fost licențiată la Ultra Music, casă de discuri din Statele Unite, care se concentrează pe muzică dance electronică.

SunStroke Project 

 

Este o formație muzicală din Republica Moldova, care în anul 2017, la Eurovision Song Contest din Kiev, trupa reușește să se claseze pe locul III, după Portugalia și Bulgaria.

Ei s-au întipărit în memoria oamenilor cu prestația virtuoasă a saxofonistului formației (Serghei Stepanov) la Eurovision, el a produs un fenomen pe internet, numit „Epic Sax Guy”.

Clipuri remixate cu prestația sa, au adunat milioane de vizualizări pe Youtube. Au fost create și câteva versiuni de „10 ore de Epic Sax Guy”, primele două cele mai populare din ele acumulând 16 milioane și, respectiv, 10 milioane de vizualizări.

.

Cleopatra Stratan

Este o cântăreață din Republica Moldova. Deși a devenit cunoscută la vârsta de 3 ani, când a cântat „Ghiță”, aceasta nu a apărut în fața publicului timp de mai mulți ani.

Aceasta deține 6 recorduri mondiale. A revenit pe scena muzicală românească în 2017 după câțiva ani de pauză într-o colaborare alături de fratele ei, Cezar Stratan, la melodia „MAMI”. Anul următor a lansat piesa „Te las cu inima”, care se bucură de un real succes, în doar 10 zile a atins pragul de 5 milioane de vizualizări și staționează de mai multe zile pe primul loc în „cele mai ascultate piese pe YouTube”. Aceasta a cântat melodia „Ghiță” care a făcut furori pe Internet în anul 2010.

Brio Sonores 

Este o trupă din Republica Moldova de muzică pop, dance și cross-over clasic. Împreună au câștigat cea de a patra ediție a concursului „Români au talent” în 2014. Au susținut numeroasele concerte în România, Marea Britanie, Turcia, Rusia etc.

În 2013, formația și-a schimbat genul de muzică cântat și a decis să abordeze genul PopOpera. Din acel moment, trupa a început să evolueze la diverse tipuri de evenimente, concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent, membrii grupului artistic sunt soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dar și studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea canto academic. Din anul 2019, trupa Brio Sonores îl are ca producător pe compozitorul rus Igor Krutoi.

 

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/