(doc) Clericii Eparhiei de Bălți și Fălești „nu vor să se mai roage pentru Maia Sandu și deputații PAS și solicită Mitropoliei să le interzică împărtășania”

 (doc) Clericii Eparhiei de Bălți și Fălești „nu vor să se mai roage pentru Maia Sandu și deputații PAS și solicită Mitropoliei să le interzică împărtășania”
0Shares

Clerul și enoriașii Eparhiei de Bălți și Fălești nu vor să se roage pentru „o astfel de conducere a țării”. Potrivit unei declarații emise astăzi, semnată de mai mulți preoți, aceștia sunt revoltați de ratificarea Convenției de la Istanbul și vin cu unele solicitări către Mitropolie. „În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istanbul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor”, se arată în declarație, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Păcatul desparte pe om de Dumnezeu” (Sf. Ioan Gură de Aur). De la întemeiere Sfânta Biserică împreună cu clericii săi, au stat și stau la straja valorilor creștine și a învățăturilor ei, arătînd omului ce este păcatul și cum luptăm cu el. În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istanbul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor. Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu, ei au ignorat în totalitate glasul Bisericii și continuie să facă exeperimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu, pentru o astfel de conducere a țării. Rugămintea nostră comună reiese din următoarele:

  1. Pentru neascultare față de învățătura Bisericii Ortodoxe,„și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.”(Matei 18, 17).
  2. Pentru paguba sufletească, morala și duhovnicească, adusă direct copiilor noștri;
  3. Pentru promovarea anormalităților care contravin direct cu îndemnul Sfintei Biserici la cumsecădenie”, se arată în declarație.
  4. Totodată aceștia să nu pomenească guvernarea în rugăciunile sale de la slujbele bisericești, „iar de vor păși pragul, pentru trebuințe și mai ales Taina sfintei Împărtășanii, să nu le permită”.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, la 14 octombrie curent.

Mitropolia Moldovei s-a declarat împotriva ratificării Convenției de la Istanbul și făcut un apel către actuala conducere. „Într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru”, se arată într-o declarație a Mitropolitului Vladimir.

Deputații BSC Grigore Novac și Vasile Bolea au depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Legii nr. 144 din 14 octombrie curent, cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul.

La 14 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în lectură finală, ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Instanbul), cu votul a 54 de deputați PAS.

Partidul de la guvernare al Maiei Sandu a luat decizia de a ratifica în regim de urgență controversata Convenție de la Istanbul, la care au renunțat mai multe țări, inclusiv țări membre ale UE”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

„Pe parcursul mandatului meu de președinte al țării, am blocat ratificarea Convenției de la Istanbul, fiindcă sunt ferm convins că acest document este o amenințare pentru tradițiile spirituale multiseculare ale poporului nostru, bazate pe ortodoxism, pentru moralitatea publică și pentru valorile familiale, pentru educația tinerei generații în spiritul moralității și respectului față de părinți”, a mai adăugat Dodon.

Totodată, fețele bisericești îi cer Maiei Sandu să nu promulge Convenția de la Istanbul. Într-o adresară publică, Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni a declarat că termenul de „gen”, folosit în Convenție, se referă la „sexul social”, iar „acceptarea acestei definiții din Convenția de la Istanbul presupune negarea existenței diferențelor naturale dintre cele două sexe biologice – bărbat și femeie”.

Pe de altă parte, Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a salutat ratificarea Convenției de la Istanbul, de către Republica Moldova. „Prin această Convenție, cred că femeile și fetele din Moldova vor deveni o parte mai puternică și mai activă a societății”, a declarat acesta.

0Shares