Ce facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine tot anul 2022

 Ce facem pe 31 decembrie ca să ne meargă bine tot anul 2022
0Shares

Sărbătorile de iarnă.  În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine, scrie SHOK.md cu referire la antena3.

Sărbătorile de iarnă.  Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, vă sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate.

Sărbătorile de iarnă.  O altă superstiție de Revelion spune că, Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire.

Sărbătorile de iarnă.  Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune!

Sărbătorile de iarnă.  Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an.

SUPERTIȚII DE REVELION. Ce e bine să mănânci

O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion, ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă. Se spune că ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Nici strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se obişnuieşte să se consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelşugate şi pline de sănătate. La capitolul fructe, citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă trebuie să fie pe masă. Ele simbolizează sănătatea şi vitalitatea. Vedeta meniurilor de Sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească, bineînţeles, şi pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi. La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc.

SUPERTIȚII DE REVELION. Ce faci în Prima zi din noul an

Pe 1 ianuarie, tradiţia spune că prima persoană care îţi intră în casă trebuie să fie un bărbat, ca să te bucuri de protecţie şi noroc în anul care tocmai a început. Nu plânge şi nu te certa pentru că aşa va fi tot timpul anului. Dacă în urma petrecerii de Revelion ai rămas cu o mulţime de resturi pe care vrei să le duci la gunoi, mai bine aşteaptă până pe 2 ianuarie. Bătrânii spun că cine duce gunoiul pe 1 ianuarie alungă norocul din casă

article img
article img
article img
article img
article img
0Shares

Maria Palade

https://shok.md/