Acestea sunt cele mai toxice lucruri pe care le ai în casă și în curte

Acasă ne simțim în siguranță și s-ar putea să nu ne gândim că în casele noastre sunt multe lucruri care ne fac rău. Dar, adevărul este că, în casele noastre se află multe substanțe chimice, pe care le folosim în mod regulat și care pot fi toxice, scrie clicksanatate.ro.
Potrivit Health News, casele noastre pot conține o varietate de substanțe chimice potențial periculoase care sunt considerate toxice sau pot fi toxice și pot provoca efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi toxicitatea reproductivă și endocrină. Aceste expuneri pot proveni din diverse surse, inclusiv aer exterior, apă, dietă și produse de consum.
Detergenți de uz casnic
Produsele de curățare includ adesea agenți care elimină grăsimea și dezinfectează. Produsele care conțin amoniac, etilenglicol monobutil acetat, hipoclorit de sodiu și fosfat trisodic pot fi dăunătoare dacă sunt utilizate incorect. Aceste produse pot irita pielea, ochii, nasul și gâtul și pot fi otrăvitoare dacă sunt înghițite accidental.
Dacă inhalați prea mult vapori, ar trebui să diminuezi efectele negative făcând următoarele: ventilare a zonei, eventual chiar folosind ventilator, să părăsești zona, să faci irigații cu apă dacă ai ochii iritați de la fum, să te hjidratezi dacă ai gâtul iritat, dacă tușești și ai congestive toracică, să faci inhalații cu abur, iar dacă ai dificultăți de respirație sau dureri în piept, antecedente de boli respiratorii (cum ar fi astmul, emfizemul sau bronșita), iar simptomele persistă peste 24 de ore sau ești îngrijorat de otrăvirea cu monoxid de carbon solicit imediat ajutor.
Detergenți de rufe
Mulți detergenți de rufe conțin enzime pentru a îndepărta petele și murdăria. Dacă se ingerează detergent de rufe se poate ajunge la greață, vărsături, șoc și convulsii, dar și la comă. Astmul se poate dezvolta, pe fondul expunerii prelungite.
Pastilele de detergent de rufe pot fi, de asemenea, foarte periculoase pentru copiii mici. Când sunt ingerate pot provoca otrăvire, de asemenea conjunctivită și dureri de ochi dacă intră în ochi și, de asemenea, s-a dovedit că provoacă leziuni ale ochiului datorită creșterii calciului în ochi și datorită acidului din pasta pentru rufe.
Pe suprafața pielii se poate dezvolta o erupție cutanată, iar în unele cazuri, acest lucru poate provoca o arsură chimică. Detergentul trebuie spălat de pe piele și orice îmbrăcăminte contaminată trebuie, de asemenea, îndepărtată pentru a preveni arsurile chimice.
Odorizantele
Conțin substanțe chimice care pot provoca leziuni ale creierului și cancer, cum ar fi formaldehida, distilatele de petrol și p-diclorobenzenul. Odorizantele pot irita ochii, pielea și gâtul și pot provoca moartea dacă sunt consumate de oameni sau animale de companie.
Multe odorizante conțin substanțe chimice toxice. Deși pot mirosi bine, ne pot face foarte mult rău. Persoanele care au sensibilități sau alergii la mirosuri pot avea dureri de cap și probleme respiratorii bruște de la odorizante.
Unele dintre substanțele chimice utilizate în odorizantele, cum ar fi ftalații, perturbă sistemul nostru endocrin, imitând hormonii corpului nostru. Substanța chimică găsită în unele odorizante și naftalină a fost asociată cu unele tipuri de cancer.
Dacă aveți o reacție adversă de la un odorizant, îndepărtați-vă imediat din camera respectivă și mergeți într-o zonă cu aer curat. Dacă simptomele persistă, trebuie să solicitați asistență medicală. Este recomandat să elimini toate odorizantele din casă pentru a evita efectele lor toxice care pot să nu prezinte simptome imediate. Când vremea o permite, deschide ferestrele pentru a ajuta casa de orice miros nedorit.
Poate doriți să vă gândiți să vă faceți propriile odorizante netoxice folosind produse precum lămâie, oțet și bicarbonat de sodiu.
Recipiente pentru alimente
Multe conserve sunt folosite pentru conservarea alimentelor, iar unele recipiente din plastic sunt căptușite cu BPA. Aceasta este o substanță chimică care menține metalul sau plasticul intact pentru a proteja alimentele. Cu toate acestea, acest lucru se poate scurge în hrana noastră în timp și are loc mai repede dacă recipientul este încălzit. BPA a fost legat de cancer, probleme de reproducere, obezitate, pubertate timpurie și boli de inimă.
Este posibil ca efectele secundare ale BPA să nu apară imediat. Din cauza numeroaselor afecțiuni de sănătate cu care a fost asociat BPA, se recomandă contactul limitat. Există mai multe moduri în care poți face acest lucru: să alegi ambalaje și produse fără BPA, să eviți încălzirea recipientelor din plastic pentru alimente, să folosești sticle de sticlă, să eviți conservele, să alegi jucării și articole de toaletă fără BPA.
Tratarea toxicității BPA depinde de starea de sănătate care s-a dezvoltat din cauza ingerării.
Recipiente de gătit
Unele articole și recipiente folosite pentru gătit pot fi căptușite cu substanțe chimice perfluorinate (PFC) care împiedică lipirea alimentelor. Dacă acestea încep să se ciobească sau să se zgârie, pot intra în mâncarea noastră. Aceste substanțe chimice au fost legate de scăderea numărului de spermatozoizi, probleme cu rinichii și tiroida și colesterolul ridicat.
Similar cu recipientele pentru alimente care conțin BPA, este posibil să nu observi efectele negative asupra sănătății ale PFC până când nu dezvoltați o afecțiune la care a contribuit.
Apa de la robinet
Există multe substanțe chimice care pot contamina sursele noastre de apă și pot ajunge în apa de la robinet. Pesticidele folosite pe culturi se înmoaie în pământ și în căile navigabile, care pot ajunge apoi în alimentarea cu apă. Substanțele chimice utilizate în pesticide au fost legate de pubertate întârziată și probleme de prostată. Substanțele chimice găsite în combustibilul pentru rachete, artificiile, bateriile, piesele auto și îngrășămintele pot cauza probleme cu tiroida. Dacă locuiești într-o casă veche cu țevi de plumb, acestea pot conține plumb care vă poate contamina sursa de apă.
Apa de băut poate conține și bacterii dăunătoare care pot cauza probleme de sănătate. Consumul de apă contaminată poate provoca o varietate de probleme de sănătate, inclusiv: probleme gastrointestinale, diaree, greaţă, crampe de stomac, dureri de stomac, deshidratare și chiar moarte.
Bea numai apă îmbuteliată și ia în considerare consumul unei băuturi de înlocuire a electroliților pentru a-i înlocui pe cei pierduți prin vărsături sau diaree. Poți să odihnești intestinul bând doar lichide limpezi până când simptomele se ameliorează. Apoi crește treptat cantitatea de alimente înainte de a reintroduce alimentele obișnuite înapoi în dieta ta.
Produse de îngrijire
Loțiunile, șamponul și cremele de ras pot conține numeroase substanțe chimice toxice, dar cea mai dăunătoare este ftalatul. Ftalații au fost puși în legătură cu un număr scăzut de spermatozoizi și de neregularități tiroidiene. Triclosanul poate fi găsit în produsele antibacteriene utilizate în săpunurile de mâini, deodorantele și pasta de dinți, care pot cauza niveluri scăzute de testosteron.
Este posibil să nu experimentezi imediat niciun efect secundar de la aceste produse. Tratamentul va depinde de starea de sănătate pe care o dezvolți.
Vopsele
Nu sunt considerate toxice decât dacă sunt ingerate sau inhalate în cantități mari. Unele vopsele de latex emit formaldehidă la uscare, ceea ce poate provoca dureri de cap și poate irita ochii, nasul și gâtul.
Vopselele pe bază de ulei pot irita ochii și pielea și pot provoca dureri de cap, greață, amețeli și oboseală dacă sunt inhalate. Dacă este expus frecvent la vopsele pe bază de ulei, poate cauza probleme la rinichi, ficat și sânge.
Dacă întâmpinați oricare dintre aceste simptome în timpul vopsitului aerisește camera și pornește un ventilator. Ieși din cameră pentru a sta la aer curat. Dacă simptomele nu se rezolvă de la sine, cereț sfatul medicului.
Obiecte din garaj
Antigel. Antigelul este otrăvitor. Inhalarea acestui lucru poate provoca amețeli. Dacă este înghițit, poate fi fatal din cauza daunelor severe pe care le poate provoca inimii, rinichilor și creierului.
Uleiul de motor. Uleiul de motor conține substanțe chimice care pot provoca leziuni ale nervilor și rinichilor și pot provoca cancer. Bateriile care sunt utilizate în vehiculele de astăzi sunt sigilate pentru a preveni expunerea la substanțele chimice din interiorul lor, dar pot fi dăunătoare dacă sigiliul se rupe.
Citește continuarea articolului pe clicksanatate.ro.