Doliu în familia liderei PD, Monica Babuc: Ce mesaj i-au transmis colegii

 Doliu în familia liderei PD, Monica Babuc: Ce mesaj i-au transmis colegii

Mama Monicăi Babuc, Efimia Sava a decedat. Ea fost timp de 50 de ani profesoară în școala din localitatea de baștină, satul Bardar, raionul Ialoveni, scrie SHOK.md.

Fiica Efimiei Sava este membră a Partidului Democrat din Moldova, iar anterior a făcut parte din Partidul Popular Creștin Democrat. O politiciană și istorică din Republica Moldova, care din data de 30 mai 2013 și până la 8 iunie 2019 a fost Ministru al Educației, Culturii și Cercetării în patru guverne consecutive (Leancă, Gaburici, Streleț și Filip), după ce l-a înlocuit pe Boris Focșa (2009 – 2013).

Cu un mesaj de condoleațe a venit PDM:

„Sincere condoleanțe dnei Președinte interimar al PDM, Monica Babuc, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Mamei sale – dna Efimia Sava. A fost un OM deosebit, un OM de mare omenie, un OM de o rară cumsecădenie și bunătate, de o aleasă cultură și erudiție. Profesoară de vocație, care a muncit peste 50 de ani în școala din Bardar, Ialoveni, unde a educat sute de generații de elevi. Un OM care a iubit și a promovat tradițiile și valorile neamului. O Mamă și o Bunică iubitoare și grijulie. Și așa va rămâne mereu în memoria celor care au cunoscut-o. Sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și celor apropiați”.

Monica Babuc a venit cu un mesaj emoționat, prin care își ia adio de la mama sa. „Adio, Mama! Parinții te-au botezat Efimia. Dar te puteai numi la fel de bine Dragoste, Bunătate, Răbdare, Ințelepciune, Smerenie, Delicatețe…Darurile astea mi le-ai pus în așternut și m-ai răsfățat cu ele până acum, căci pentru tine am fost întotdeauna copila ta. De unde să mai iau aceste daruri, Mama mea, draga? (.. pe care cărari să le caut, scumpa mea?…Dumnezeu să-ți primească sufletul în împarația cerurilor!Sifletele noastre sunt arse.uneraliile Mamei mele Efimia Sava vor avea loc joi, 13 ianuarie la biserica Sfantul Nicolae din Bardar Ialoveni, începand cu ora 09.00.Mulțumesc tuturor pentru condoleanțe și sprijin” a scris lidera PD.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și