Un grup de 15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei clădiri publice

 Un grup de 15 șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei clădiri publice
Mai mulți șerpi au fost descoperiți hibernând în subsolul unei grădinițe din satul Cucoara, Cahul. La fața locului a intervenit o echipă de pompieri care au evacuat, în siguranță, reptilele. Specialiștii afirmă că fenomenul e firesc, iar specia vizată este inofensivă, scrie SHOK.md cu referire la natura.

Pe data de 10 ianuarie 2022, în subsolul grădiniței din satul Cucoara, raionul Cahul, localnicii au descoperit un grup de șerpi care s-au adunat aici pentru a ierna în siguranță. După ce au apelat la Serviciul de Urgență 112, două echipe de pompieri au ajuns la fața locului și au luat reptilele de acolo. În echipa de salvatori ai Direcției Situații Excepționale Cahul s-a numărat și doamna Elena Tanas, care se ocupă de activități de instruire și este totodată pasionată de reptile.

Ea se afla în mașina colegului de serviciu care a primit apelul de intervenție, și a decis să facă parte din echipa de intervenție pentru a asigura succesul operațiunii de evacuare a șerpilor. „La fața locului, adică în subsolul grădiniței, era o încăpere sub formă de coridor care lega două încăperi, deci un fel de hrubă. Spațiul era căptușit cu vată minerală, iar șerpii erau băgați în această vată, pe o rază de 2-3 m2. Unul dintre ei era mai aproape de ușa de acces, așa că el a fost primul pe care l-au văzut angajații grădiniței.”, a declarat Elena Tanas.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și