„A dispărut ca prin minune”: Ce veste a primit Olga Manciu

 „A dispărut ca prin minune”: Ce veste a primit Olga Manciu

Olga Manciu, bloggerița și soția cunoscutului interpret Alexandru Manciu a învins lupta cu cancerul de col uterin. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare, unde a menționat că a rămas șocată. „Astăzi a venit scrisoarea – când am văzut-o am simțit un fior rece prin tot corpul. Am inspirat și expirat și din nou mi-am spus, fie ce-o fi. Dar sigur nu eram pregătită să văd că rezultatul era negativ”, a scris aceasta . În acest sens, bloggerița a venit cu un îndemn către toate femei. „Să mergeți la verificări ginecologice sistematic. Nu așteptați și nu lăsați de pe o zi pe alta”.

 

„Astăzi mi-a venit scrisoarea în care scrie ceea, la ce nu mă așteptam dacă sincer! Un an în urmă, când eram într-o călătorie în Moldova, mi-au fost depistate pe uter celule canceroase. Eu de fapt de ceva ani în urmă știam că am acest risc, doar că anume anul trecut ele agresiv au început să se înmulțească și au ajuns la o stare critică. Atunci medicul a sugerat să facem intervenție ca să înlăturăm problema (ceea ce presupune o bucată de uter). Eu însă eram optimistă și am insistat să vin în Londra, ca să verific încă o dată tot și să mă asigur că diagnoza se va adeveri 100% – ceva acolo în interiorul meu îmi spunea să nu panichez. Zis și făcut – am venit în UK, am făcut testele necesare, inclusiv biopsia țesutului. După 8 săptămâni a venit rezultatul pozititv, dar…medicii de aici au spus că ei nu consideră necesar să îmi taie ceva fiindcă s-ar putea întâmpla așa că aceste celule o să dispară de la sine.

 

Atunci mi-am spus singură mie: „Olga, viața continuă! Nu te gândi la negativ, nu panica, înconjoară-te cu dragoste și fie ce-o fi”.

 

A mai trecut o jumate de an, și eu din nou am fost invitată să dau testul Papanicolaou. A trebuit să aștept din nou 4 săptămâni rezultatul. Astăzi a venit scrisoarea – când am văzut-o am simțit un fior rece prin tot corpul. Am inspirat și expirat și din nou mi-am spus, fie ce-o fi. Dar sigur nu eram pregătită să văd că rezultatul era negativ. Au dispărut ca prin minune – nu am nimic. Absolut nimic! Vreți credeți-mă, vreți nu – dar eu știu cu siguranță că tot ce mi-a fost de ajutor în toată situația asta a mea a fost doar pozitivitatea și încrederea în sine. Sunt fericită și mândră de încă o luptă câștigată cu brio.

 

Say no to cervical cancer! Dragi femei, vă rog să mergeți la verificări ginecologice sistematic. Nu așteptați și nu lăsați de pe o zi pe alta!”, a scris Olga pe Instagram.