„Cu paradele LGBT acasă”. Ceban: Am refuzat și nu renunț. E poziția mea și a multor cetățeni. Nu permit să iasă cineva, ca altcineva să vină să arunce în ei cu ceva

 „Cu paradele LGBT acasă”. Ceban: Am refuzat și nu renunț. E poziția mea și a multor cetățeni. Nu permit să iasă cineva, ca altcineva să vină să arunce în ei cu ceva
Marșul LGBT este interzis în continuare de edilul capitalei, Ion Ceban. Primarul a declarat că nu va semna pentru desfășurarea paradei, iar „cei din PAS, care tare îi apără, pot să mă critice cu toate cuvintele”. „Ce am avut anii precedenți la astfel de parade, ieșire în stradă și devizarea societății, un haos pe străzi în preajma acestor parade, copii nu trebuie să vadă aceste lucruri chiar pe stradă”, a mai spus Ceban, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Sămbăta și duminica viitoare avem foarte multe evenimente pe care le vom organiza. Așa cum spuneam parada homosexualilor să fie la fiecare acasă și cine își dorește acest lucru, nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna, ba chiar am scris și voi scrie refuz în continuare și îmi asum în totalitate, inclusiv din punct de vedere juridic. Deci, repet nu suntem împotriva cuiva, dar paradele homosexualilor le face fiecare acasă la el. Acolo nu avem nicio problemă, cum spuneam, pot fi criticat, blamat, cu toate cuvintele de către cei din PAS, care tare îi apară peste tot, pe rețelele de socializare, fiecare cu alegerea lui, nu este nicio problema. Am spus este poziția mea, a colegilor și a multor cetățeni care nu își doresc acest lucru.

Ce de fapt se urmărește prin aceasta paradă, ce promovăm noi? Nu încălcăm dreptul la nimeni, la muncă, educație. Fiecare are drepturi egale și credeți-mă în acest context, în calitate de primar chiar dacă știu multă lume care este angajată, sunt primul să apar drepturile la muncă, la educație, acces la serviciu, ca sa nu fie discriminare, dar nu știu, ați vazut ce s-a întamplat la Iași, de ce trebuie să fie dezbinarea acestei societăți, cineva sa arunce cu ceva în altcineva. Haideți să ne concentrăm pe alte lucruri. Ce am avut anii precedenți la astfel de parade, ieșire în stradă și devizarea societății, un haos pe străzi în preajma acestor parade, copii nu trebuie să vadă aceste lucruri chiar pe stradă”, a declarat Ceban.

Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT planificat pentru această lună. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.