A fost deschisă o expoziție dedicată scriitorului și cineastului Emil Loteanu

 A fost deschisă o expoziție dedicată scriitorului și cineastului Emil Loteanu

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă astăzi expoziția de carte și ediții periodice cu genericul „Emil Loteanu, romanticul cinematografiei moldovenești”, consacrată împlinirii a 85 de ani de la nașterea cineastului și scriitorului, scrie SHOK.md cu referire la  MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ludmila Erușevschi, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde cele mai reprezentative publicații din opera poetului (circa 100 de documente), scenaristului Emil Loteanu, amintiri și interviuri ale personalităților despre protagonist, care permit redescoperirea și reevaluarea tezaurului inestimabil pe care l-am moștenit de la maestru.

Expoziția are cinci compartimente: Emil Loteanu – vulcanicul artist de la Clocușna; Emil Loteanu – poet; Emil Loteanu – om al filmului; Personalități despre Personalitate; In memoriam Emil Loteanu. Printre documentele expuse se regăsesc cărți de poezii și proză scurtă semnate de autor: „Zbuciumul” (1956), „Chemarea stelelor”(1962), „Ritmuri” (1965), „Bucolica” (1966), „Sufletul ciocârliilor” (1974); nuvela cinematografică „Lăutarii”(1972) ș.a.

Maria Palade

https://shok.md/