Amendă de 30 000 euro, dictată de FIFA, după ce un copil a întrerupt, cu o dronă, meciul Moldova-Austria

 Amendă de 30 000 euro, dictată de FIFA, după ce un copil a întrerupt, cu o dronă, meciul Moldova-Austria
0Shares

Federația Moldovească de Fotbal a fost amendată de către FIFA cu 25.000 de lire după ce un copil a ridicat o dronă la meciul Moldova-Austria, de pe 1 septembrie, ce s-a disputat pe stadionul Zimbru, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

FIFA a explicat că amenda dată este pentru încălcarea „ordinii și securității la meciuri, respectiv invadarea terenului de joc de o dronă care provoacă tulburări în timpul imnurilor naționale”.

După acest incident, disputarea meciului a fost amânată cu jumătate de oră. În ciuda apelurilor crainicului stadionului, drona a continuat să zboare în perimetru terenului, iar cele două echipe au fost nevoite să revină la vestiare până la clarificarea situației.

Proprietarul dronei este un copil de 12 ani care se juca cu aceasta. Cu toate acestea, polițiștii îi vor pedepsi pe părinți. Cazul a intrat și în atenția Autorității Aeronautice Civile. În zona zona stadionului Zimbru din Chișinău sunt interzise orice fel de zboruri, deoarec este Zonă de Control Aerian (CTR). Părinții copilul riscă astfel o amendă de până la 1.000 de lei moldovenești (circa 50 de euro).

De asemenea, FIFA a dictat o amendă de 8.042 de lire sterline și pentru Scoția, viitoarea adversă de săptămâna viitoare a reprezentantivei Moldovei, deoarece unii suporteri din Scoția au huiduit imnul național al Israelului înainte de calificarea la Cupa Mondială de luna trecută.

Meciul dintre Dudelange și Qarabag a fost oprit pentru câteva minute, din cauza unei drone ce survola terenul de joc. Ulterior, s-a stabilit că pur și simplu un copil se juca, în preajma stadionului.

0Shares