A înfruntat discriminările și batjocura venită chiar și de la tatăl ei: O moldoveanca, ce sufera de nanism, despre cum și-a găsit dragostea în altă țară și nașterea primului său copil

 A înfruntat discriminările și batjocura venită chiar și de la tatăl ei: O moldoveanca, ce sufera de nanism, despre cum și-a găsit dragostea în altă țară și nașterea primului său copil

La 38 de ani cântărește 28 kg și este de înălțimea unui copil de clasa întâi. Este povestea impresionantă a Parascoviei David, care suferă de nanism și are înălțimea de 1,20m. „Întotdeauna îl întrebam pe Dumnezeu, cu ce am greșit de ce mă chinui atâta? De ce oameni se râd de mine? Noi și așa avem o durere în suflet, nu mai avem nevoie ca cineva să ne arate cu degetul. E foarte urât!”, a spus femeia în cadrul unui Monolog, cu Dorin Galben.

„Am moștenit această boală de la tatăl meu. El are 1.45, mama 1.55, fratele meu are 1.35. În fiecare an eram internați cu fratele în spital, unde primeam vitamine ca să creștem. Dar rezultatele nu erau prea bune. 

La vârsta de 13 ani am primit o scrisoare de la spital, că au apărut niște injecții hormonale din SUA, care ajută la creștere. 

Am primit injecțiile trei ani de zile, erau rezultate, creșteam câte un cm în două luni. La vârsta de 17 ani medicii au hotărât să întrupă tratamentul, pentru că aveam dureri de picioare și mâini”. 

Când Parascovia avea doi ani, mama ei a observat că are un defect în mers. Medicii din sat au asigurat-o că totul e bine spunându-i că „așa e mersul ei crăcănat”, ca doi ani mai târziu aceasta să fie diagnosticată cu displazie de șold.

„Eu m-am născut cu această problemă, oasele de la șold nu erau unite și din cauza asta, nu puteam să am un echilibru, mergeam ca o rățușcă.

Dacă boala era să fie depistată până la vârsta de un an se trata fără intervenție chirurgicală. Mie mi-au făcut operație, dar nu a fost cu succes. Oasele nu au fost fixate bine și o să am nevoie de proteză, mai târziu, atunci când nu o să pot călca pe picior. Deocamdată merg bine, mă strădui să nu depun efort fizic”. 

A mers la școlă, la vârsta de nouă ani.

„La școală era foarte bine, dar acasă era o tensiune. Tatăl meu consuma alcool periodic, erau certuri, o bătea pe mama. El este dur și critic. Presiune din jur nu aveam, doar din partea lui. Permanent când voiam să fac ceva, el îmi zicea că ești mică. 

Îi spuneam că vreau să-mi continui studiile, el spunea dacă erai înaltă puteai să mergi la o universitate, dar așa. În loc să mă încurajeze și ajute, mă presa cu statura mea”..

„După ce am terminat clasa a 11-a, m-am gândit  să învăț de croitoreasă. Înainte ca să depun actele, trebuia să trec un control medical pentru forma 086, iar acolo, șefa de secție a refuzat să-mi pună ștampila pentru că sunt mică. Eu i-am zis ce încurcă asta, ca să învăț. 

Mă gândeam, nu destul că acasă e o atmosferă neplăcută, dar nici la studii nu am dreptul. Am revenit a doua zi cu mama și într-un final mi-a pus ștampila”. 

A fost împroșcată cu pietre. 

„Eu locuiam la Telecentru și de la oprire până acasă mai aveam de mers puțin, iar un grup de băieței între 8-9 ani, când m-au văzut pe mine, zic: ce-i mică și au început să arunce cu pietre în mine. Mă rugam ca să nu mă nimerească în cap”. 

După mai multe dezamăgiri de a-și găsi sufletul pereche, femeia și-a cunoscut actualul soț pe o rețea de socializare. Au comunicat aproape două luni, după care acesta a invitat-o la el în Anglia.

„Am zburat la el în Anglia. După 3 săptămâni el îmi spune că vreau un copil de la tine. După două luni aflu că sunt însărcinată. 

Comparativ cu mine soțul e înalt, are 1.60. Nu i-a fost niciodată rușine cu mine”.

Parascovia a născut un băiat perfect sănătos. „cântărea 2.700 și 50 cm. Eu zic, uau unde a încăput în mine”.

Datorită lui am devenit mult mai puternică și încrezută în sine. Eu înainte când cinema mă insultă, mă duceam acasă bocete și bocete. Eram așa sătulă de mine, da cât poți să plângi.

Baietelul meu face în septembrie 4 anișori. Cu total lui David suntem împreună de aproape cinci ani”.

Vezi mai multe în video de mai jos.