(video) Celebrul scriitor Salman Rushdie, autorul „Versetelor satanice”, a fost atacat chiar pe scenă, la un eveniment din SUA

 (video) Celebrul scriitor Salman Rushdie, autorul „Versetelor satanice”, a fost atacat chiar pe scenă, la un eveniment din SUA

Celebrul scriitor Salman Rushdie, care ani de zile a fost amenințat cu moartea inclusiv de regimul de la Teheran, a fost atacat pe scenă, la un eveniment care s-a desfășurat ieri, în statul New York, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.ro.

Martorii spun că au văzut un bărbat alergând pe scenă, care s-a îndreptat către Salman Rushdie și l-ar fi lovit sau chiar înjunghiat, deocamdată nu este clar. Fostul câștigător al premiului Booker Prize vorbea în acel moment la un eveniment la Institutul Chautauqua. O înregistrare video postată online arată cum participanții se grăbesc să urce pe scenă imediat după incident, pentru a-i acorda ajutor.

Deocamdată, nu se cunoaște starea lui Salman Rushdie, în timp ce atacatorul ar fi fost imobilizat de cei prezenți la fața locului. Poliția și medicii au venit la locul atacului.
După ce a scris „Versetele satanice”, în 1988, scriitorul britanic de origine indiană, născut în 1947, a fost vizat de un decret religios iranian, echivalent cu o condamnare la moarte (fatwa), fiind acuzat de profanare a islamului. El a fost plasat sub protecția poliției britanice. Unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani, romancierul a devenit celebru odată cu romanul „Copiii din miez de noapte” din 1981, care s-a vândut în peste un milion de exemplare numai în Marea Britanie.