Doliu în lumea muzicii: Chitaristul ABBA, răpus de cancer. S-a îmbolnăvit cu puțin timp în urmă

 Doliu în lumea muzicii: Chitaristul ABBA, răpus de cancer. S-a îmbolnăvit cu puțin timp în urmă

Lasse Wellander, chitaristul trupei Abba, a murit la vârsta de 70 de ani, a transmis familia. El a fost alături de cei patru membri ai trupei în perioada de glorie a acesteia și a contribuit la cea mai mare parte a înregistrărilor din anii 1970 și 1980. De asemenea, și-a pus amprenta și pe cel mai recent album al trupei, Voyage, lansat în 2021, scrie digi24.ro.

Vestea tristă a morții chitaristului a fost dată de famile, pe o rețea socială: „Cu o tristețe de nedescris anunțăm că iubitul nostru Lasse a murit. Lasse s-a îmbolnăvit recent de ceea ce s-a dovedit a fi o formă de cancer care s-a răspândit rapid, iar în Vinerea Mare (înaintea Paștelui catoloc- n.n.), a murit înconjurat de cei dragi.”

Wellander și-a început cariera muzicală încă din copilărie și a devenit prima dată membru într-o trupă locală din orașul în care s-a născut, Nora, din Suedia.

În octombrie 1974, Wellander a început să înregistreze cu Abba și membrii ei, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad, pentru hiturile Intermezzo No.1 și Crazy World. Chitaristul a continuat să cânte alături de trupă și a participat în total la 24 de înregistrări de studio.

De asemenea, a mers cu trupa în turnee în 1975, 1977, 1979 și 1980, potrivit msn.com. După ce trupa Abba s-a destrămat, Lasse Wellander a cântat și cu alți artiști suedezi. În 2007, Wellander a lucrat la coloana sonoră a filmului „Mamma Mia!”, în care Meryl Streep a avut rolul principal. Wellander și-a lansat propriul album de debut în 1981 și în total a avut 11 discuri.

Valerica Baxanean