A „murit” o prietenie, după un concurs la o funcție publică: „Te-am șters din listă, nu exiști nici ca om nici ca „expertă” pentru mine”

 A „murit” o prietenie, după un concurs la o funcție publică: „Te-am șters din listă, nu exiști nici ca om nici ca „expertă” pentru mine”
0Shares

Concursul pentru funcția de Avocat al Poporului a produs și „victime” colaterale, pe lângă faptul că 8 dintre candidați nu au prins fotoliul. Se pare că o prietenie profesională și nu doar, dintre două cunoscute avocate de la noi a luat sfârșit, scrie SHOK.md.

Doina Ioana Straisteanu a comentat, pe Facebook, lista de candidați la funcția de Ombudsman și a declarat că Violeta Gașițoi, colega sa de breaslă, este „o candidatură nepregătită și o expertă slabă în Drepturile Omului”. 

Asta deși persoanele din domeniu cunoșteau că cele două juriste sunt în relații strânse de colaborare și chiar de prietenie. 

Mai mult, Violeta Gașițoi a susținut-o pe Străisteanu în mai multe demersuri pe diferite dosare, dar și atunci când aceasta a concurat pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

 

„Îmi pare rău să văd că nu avem candidați femei puternice. (…) Violeta Gașițoi este nepregătită și foarte slabă pe segmentul Drepturilor omului și calități de gestionare a unei instituții publice. Câteva cazuri depuse la CEDO nu te fac expert pe dr omului”, a scris Straistean pe Facebook, atunci când prietena ei de peste ocean anunțase că s-a înscris în concursul pentru funcția de Avocat al Poporului.

 

Gașițoi nu a ajuns în etapa finală a concursului și a venit cu o replică pentru Straisteanu.

 

„Această informație o pun aici pentru o „expertă” și voi veni cu o replică destul de dură. (…) Atunci cînd te comporți ca o frustrată și dorești să te ascunzi prin declarațiile tale că ai dreptul la opinie trebuie să îți aduci aminte că peste tot te prezinți expertă și dacă ești expertă, trebuie să cunoști unde sunt hotarele între opinie și defăimare. (…) Îmi cunosc valoarea și îți răspund, am fost, sunt și voi fi competentă în domeniul meu. Am fost independentă și imparțială mereu fără conflicte de interese. Nu am fost dragă „expertă” angajată ta niciodată ca să-mi știi capacitățile manageriale, deci aici va trebui să demonstrezi pe ce se bazează declarațiile date. 

(…) Nu aștept replică pentru ca te-am șters din listă, din existență, nu exiști nici ca om nici ca „experta” pentru mine”, a scris Violeta Gașițoi pe pagina sa de Facebook.

Concursul pentru funcția de Avocat al Poporului s-a încheiat ieri, spre aprobare Parlamentului fiind înainte două candidaturi.

 

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/