„Al Rihla” mingea care se mişcă prin aer mai rapid decât oricare alta”, balonul oficial al CM 2022 din Qatar

 „Al Rihla” mingea care se mişcă prin aer mai rapid decât oricare alta”, balonul oficial al CM 2022 din Qatar

„Al Rihla”, care înseamnă călătorie în limba arabă, va fi balonul oficial al Cupei Mondiale de fotbal din 2022 din Qatar, o minge care, potrivit celor de la Adidas, „se mişcă prin aer mai rapid decât orice altă minge din istoria competiţiei”, scrie SHOK.md cu referire la digisport.ro.

Al Rihla” se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile emblematice şi drapelul Qatarului.

„Concepută cu atenţie prin colectarea de date şi teste riguroase efectuate în laboratoarele Adidas, în tuneluri de vânt şi pe teren, ‘Al Rihla’ oferă grade optime de precizie şi fiabilitate pe teren, datorită noilor forme şi noii texturi a suprafeţei”, a detaliat FIFA într-un comunicat dat publicităţii.

Printre principalele caracteristici ale balonului se numără viteza, acurateţea şi consistenţa formei, care se menţine şi în cele mai intense meciuri.

De asemenea, materialul din piele poliuretanică, având o formă inovatoare din 20 de panouri care asigură o mai bună precizie, stabilitate şi rotaţie în aer.

Mingea este prima din istoria Cupei Mondiale fabricată exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

Prima apariţie publică a acestei mingi va conta pe prezenţa unor foşti jucători precum Iker Casillas, Kaka, Farah Jefry sau Nouf Al Anzi, cărora li se va alătura un grup de tinere speranţe din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Egipt.

Ulterior, „Al Rihla” va călători în zece oraşe din întreaga lume, printre care Dubai, Tokyo, Ciudad de Mexico şi New York.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și