(VIDEO) Fiica astronautului, Alan Shepard a călătorit la bordul rachetei companiei Blue Origin

 (VIDEO)  Fiica astronautului, Alan Shepard a călătorit la bordul rachetei companiei Blue Origin

A treia misiune spațială turistică a fost lansată cu succes de Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos. Pentru prima dată, capsula New Shepard a fost ocupată la capacitate maximă pentru zborul în cosmos. La bordul rachetei s-au aflat șase oameni, printre care și fiica astronautului Alan Shepard, primul american care a ajuns în spațiu, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Cei șase turişti spațiali au petrecut câteva minute în imponderabilitate în momentul maxim al zborului suborbital, înainte de a reveni pe Pământ. Capsula propulsată de racheta autonomă a Blue Origin a atins o altitudine de aproximativ 106 km înainte de a coborî înapoi spre suprafața terestră, unde aterizarea i-a fost atenuată de un sistem de trei parașute. Întregul zbor, de la decolare până la aterizare, a durat puţin peste 10 minute.

În vârstă de 74 de ani, Laura Shepard Churchley, fiica cea mare a astronautului Alan Shepard, a ajuns astfel acolo unde a fost și tatăl ei în urmă cu 60 de ani.

Laura Shepard Churchley era elevă la momentul la care tatăl ei a ajuns pentru prima dată în spaţiu, în 1961. Acesta a realizat la 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos. Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998. De altfel, capsula „New Shepard” a Blue Origin a fost denumită așa chiar în onoarea lui.

Laura Shepard Churchley a fost unul dintre cei doi oaspeţi de onoare invitaţi să ia parte la acest zbor până la „marginea” spaţiului, alături de Michael Strahan, în vârstă de 50 de ani, fost fotbalist profesionist şi coprezentator al emisiunii „Good Morning America” de la postul ABC. Lor li s-au alăturat patru clienţi care au plătit pentru un loc la bordul „New Shepar” – sumele nefiind dezvăluite: Dylan Taylor, director în industria spaţială, investitorul Evan Dick, antreprenorul Lane Bess şi fiul său Cameron Bess, în vârstă de 23 de ani.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și