Alertă! Regina Elisabeta a II-a e din ce în ce mai slăbită. Fiul ei a ajuns în fața preoților

 Alertă! Regina Elisabeta a II-a e din ce în ce mai slăbită. Fiul ei a ajuns în fața preoților

Cu doar câteva zile înainte de a marca 74 de ani de la căsătoria cu prințul Phillip, regina Elisabeta a transmis un mesaj emoționant prin intermediul celui de-al 4-lea copil al ei, prințul Edward, conte de Wessex. Suverana în vârstă de 95 de ani și-a exprima dezamăgirea din cauza faptului că durerile apărute recent în zona lombară o împiedică să participle la al 11-lea Sinod General al Bisericii Anglicane, scrie SHOK.md cu referire la evz.ro.

Mesajul dictat de Regina Elisabeta a II-a a fost citit în sesiunea de deschidere a celui de-al 11-lea Sinod General al Bisericii Anglicane: „Este greu de crezut că au trecut peste 50 de ani de când eu și prințul Philip am participat la prima ședință a Sinodului General.

Niciunul dintre noi nu poate încetini trecerea timpului și, deși ne concentrăm adesea asupra a tot ceea ce s-a schimbat între timp, multe lucruri rămân neschimbate, inclusiv Evanghelia lui Hristos și învățăturile sale.″

Regina s-a căsătorit cu prințul Philip la 20 noiembrie 1947, iar ducele a încetat din viață după mai bine de 70 de ani de căsnicie. Nefericitul eveniment a fost înregistrat în aprilie 2021.

Contele de Wessex a citit discursul mamei sale în fața episcopilor și a clerului de la Church House, sediul din Westminster al Bisericii Anglicane. El a scos în evidență că regina „regretă profund″ că nu a putut participa.

Din cauza durerilor în zona lombară, regina a fost nevoită să se retragă de la slujba din Duminica comemorării din weekend. Majestatea Sa a lipsit de la acest eveniment doar de șase ori în timpul domniei sale. S-a întâmplat când era însărcinată sau când era plecată în turneu.

Vorbind azi, prințul Edward a declarat în fața Sinodului General „probabil înțelegeți de ce″ regina nu a fost prezentă pentru a-și ține discursul. Așadar, Edward a spus membrilor Adunării Naționale a Bisericii Anglicane că regina își trimite „scuzele sale sincere și profunde că nu poate fi prezentă astăzi aici″.

Maria Palade

https://shok.md/