Alimente pe care e bine să le mănânci seara

 Alimente pe care e bine să le mănânci seara

Știm cu toții că seara este ideal să mâncăm mai puțin și mai ușor decât în timpul zilei, că nu ne ajută cu nimic dacă servim cina la ore târzii și că nu ne facem nici o favoare înfulecând ceva dulce. Pentru a nu avea nici un disconfort pe timpul nopții, pentru a ocoli problemele digestive, scrie SHOK.md cu referire life.ro

Lactatele sunt ideale la cină pentru simplul fapt că acestea conțin triptofan, un aminoacid ce contribuie la inducerea somnului natural, la atenuarea migrenelor. Laptele îndulcit cu o linguriță de miere, iaurturile simple sau cu fructe, brânza de vaci în cantități mici pot acționa ca antidepresive naturale, ajutând la reducerea anxietății și a tensiunii nervoase.

Alimente pe care e bine să le mănânci seara – Peștele și fructele de mare se numără printre cele mai bune opțiuni pentru masa de seară, așa că tonul, somonul sau sardinele, preparate la grătar, abur sau în salate, pot fi alegerea perfectă pentru o cină ușoară și un somn liniștitor.

Legumele sunt, de asemenea, extrem de potrivite pentru cină, din această mare categorie cele mai indicate fiind legumele verzi precum broccoli, mazărea, prazul, roșiile sau ciupercile. Este absolut necesar însă ca acestea să nu fie prăjite, dar coapte, fripte sau gătite la cuptor.

 

Maria Palade

https://shok.md/