Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale fusese concediat în 2019 pentru un alt incident cu o armă

 Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale fusese concediat în 2019 pentru un alt incident cu o armă

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale nu este la prima greșeală. El fusese concediat din echipa unui alt film, în 2019, după ce un coleg a fost rănit ușor de o armă de recuzită. Săptămâna trecută, în timpul turnării westernului Rust, a ignorat din nou regulile. I-a dat lui Alec Baldwin o armă care ar fi trebuit să fie goală, fără să o verifice, scrie SHOK.md, cu referire la digi24,

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul <Freedom’s Path> în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave nu a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Pe platourile de filmare a westernului „Rust”, Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. Înainte, pistolul trecuse și prin mâinile armurierului, o tânără de 24 de ani, fără experiență. Ea ar fi trebuit să se asigure că arma nu este încărcată.

Potrivit unei surse citate de presa americană, arma cu care actorul a ucis-o pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizor fusese folosită, cu câteva ore mai devreme, pentru un tir în cutii de conserve.

Presa americană a dat publicității înregistrarea apelului de urgență care a anunțat tragedia de pe platoul de filmare

911, care este locația pentru urgența dumneavoastră?

Avem nevoie de o ambulanță la Bonanza Creek Ranch chiar acum. Avem doi oameni împușcați accidental pe un platou de filmare.

Ați spus că cineva a fost împușcat?

Doi oameni împușcați accidental pe un platou de filmare la Bonanza Creek Ranch.

Vă pun în legătură cu dispeceratul medical, nu închideți.

…Avem nevoie de ajutor. Regizorul și cameramanul nostru au fost împușcați.

Deci era încărcat cu un glonț adevărat?

Nu știu să vă spun. Avem doi răniți.

Le aducem deja (ambulanțele, n.r.) acolo. Rămâneți cu mine la telefon.

Acest nenorocit de asistent care a țipat la mine la prânz pentru că întrebam de revizuiri, nenorocitul ăsta. L-ai văzut… A țipat la mine? El ar fi trebuit să verifice arma, el este responsabil pentru ce s-a întâmplat. Eram acolo și repetam și s-a descărcat. Am fugit, am fugit cu toții.

Există informații despre tensiuni în rândul echipei de filmare, dar și acuzații privind nerespectarea restricțiilor anti-Covid și a regimului armelor. O parte dintre angajați ar fi părăsit furioși platoul cu doar câteva ore înainte de incident, nemulțumiți de condițiile de muncă.