Atenție la ce mănânci de Paștele Blajinilor: Ce produse alimentare trebuie evitate

 Atenție la ce mănânci de Paștele Blajinilor: Ce produse alimentare trebuie evitate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile de Paștele Blaijinilor, cu risc sporit de toxiinfecție (salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie), în spații deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare. „Expunerea produselor menționate la temperaturile ridicate și alți factori externi, care pot provoca dezvoltarea microorganismelor (inclusiv patogene) și a toxinelor acestora, duc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare”, menționează ANSA.

„Străduiți-vă ca produsele consumate să fie proaspete și supuse unor prelucrări termice profunde, nu consumați alimente, semifabricate, păstrate îndelung și cu un grad de prospețime redus, pentru a minimaliza riscurile aparițiilor toxiinfecțiilor alimentare.

În cazurile când veți folosi, în cimitire, produse de cofetărie și panificație expuse factorilor climatici externi, aveți grijă ca produsele consumate să fie cu umiditate redusă, fără conținut de ou, grăsimi animaliere, produse lactate și alte tipuri de ingrediente de origine animalieră.

Atenție! Asigurați-vă că organizați festivități numai în locuri autorizate. Acceptarea, în cadrul unităților de comerț și alimentație publică, a produselor alimentare preparate în condiții casnice este interzisă”, menționează ANSA.

Valerica Baxanean