Cristal, cărți și tablouri: Ce cadouri a primit Maia Sandu de la început de an şi care este cel mai scump

 Cristal, cărți și tablouri: Ce cadouri a primit Maia Sandu de la început de an şi care este cel mai scump

De la începutul anului, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit diferite cadouri din partea mai multor oficiali și diplomați străini, dar și cetățeni ai țării noastre. Potrivit registrului de evidență a cadourilor, publicat de Președinție, șefa statului s-a ales cu cristal, o broșă de argint placată cu aur, suvenire confecționate manual, tablouri și cărți.

Conform listei, șefa statului a primit în dar o fructieră din cristal de Bohemia de la președintele de pe atunci Cehiei, Milos Zeman, de 1.345 de lei, o carte ilustrată color de la președintele Poloniei. Andrzej Duda, de 170 de lei, dar și cu o vază de sticlă exclusivă, realizată manual în stilul Emile Galle, de la prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, în valoare de 5.900 de lei.

O broșă de argint placată cu aur, împodobită cu smalț și perle a primit în dar de la președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou. Aceasta costă 6.000 de lei.

Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat i-au oferit un colaj de fotografii pe pânză de 1.050 de lei, în contextul desfășurării ceremoniei de înmânare a unor distincții de stat.

În cadrul unei vizite oficiale a prim-ministrei Danemarcei, Mette Frederiksen, la Chișinău, Maia Sandu a primit o farfurie din oțel inoxidabil în valoare de 700 de lei.

Cel mai scump cadou este o figurină din porțelan, reprezentând doi dansatori, în valoare de 6.150 de lei, pe care i-a dăruit-o mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Valerica Baxanean