Atenție părinți! Un nou truc pe TikTok, extrem de periculos pentru copii

 Atenție părinți! Un nou truc pe TikTok, extrem de periculos pentru copii

PARIS, FRANCE – MARCH 05: In this photo illustration, the social media application logo, Tik Tok is displayed on the screen of an iPhone on March 05, 2019 in Paris, France. The social network broke the rules for the protection of children’s online privacy (COPPA) and was fined $ 5.7 million. The fact TikTok criticized is quite serious in the United States, the platform, which currently has more than 500 million users worldwide, collected data that should not have asked minors. TikTok, also known as Douyin in China, is a media app for creating and sharing short videos. Owned by ByteDance, Tik Tok is a leading video platform in Asia, United States, and other parts of the world. In 2018, the application gained popularity and became the most downloaded app in the U.S. in October 2018. (Photo by Chesnot/Getty Images)

Experții în parenting au transmis un avertisment împotriva sfaturilor devenite virale ale unui utilizator TokTok cu privire la modul de curățare a cuptorului sau a rufelor murdare, folosind detergent de vase congelat, scrie SHOK.md, cu referire la antena3.ro.

În clipul video, cadrul medical toarnă detergent pentru vase într-o tăviță de cuburi de gheață, pe care îl lasă să înghețe înainte de a-l folosi. 

Petele de alimente uscate pot fi observate cum alunecă ușor pe peretele cuptorului în momentul în care detergentul este folosit. 

Însă grupul australian de Facebook CPR Kids, care este condus de asistenți medicali, atrage atenția că aceste cuburi de detergent reprezintă un pericol de sufocare pentru copii, având un vedere că arată la fel ca un cub de gheață sau chiar ca o acadea. 

De asemenea, substanțele chimice nu trebuie păstrate în altceva decât în ambalajul lor original și păstrate departe de copii.

Avertismentul a strâns imediat o mulțime de reacții de la părinții care s-au arătat revoltați de clip.

Citește și