„Ați spart hotarele și tiparele”: Mesajul Maiei Sandu pentru „Zdob și Zdub” și Frații Advahov după prestația de la Eurovision

 „Ați spart hotarele și tiparele”: Mesajul Maiei Sandu pentru „Zdob și Zdub” și Frații Advahov după prestația de la Eurovision

Șefa statului, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare către formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov pentru prestația din finala Eurovision 2022. „Prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală”, a scris Sandu. Totodată, președinta a felicitat Ucraina pentru victorie, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Felicitări, Moldova, pentru prestația de la „Eurovision”! Felicitări, Ucraina, pentru victorie! Mulțumesc Formației „Zdob și Zdub” și Fraților Advahov pentru că, prin energia și talentul vostru, ați urcat Moldova pe locul șapte în finală. Iar votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionant de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Ați spart hotarele și tiparele și ați dus, a câta oară, faima Republicii Moldova în lume. Vă mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim mândri și apreciați de o lume întreagă”, a scris Maia Sandu.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2022, datorită votului telespectatorilor de 439 de puncte, care a răsturnat complet ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor participante.

Formația Zdob și Zdub și frații Advahov au ridicat publicul din Torino în picioare, în marea finală a concursului Eurovision. Țara noastră a evoluat sub numărul 19 din 25 de participanți.

Maria Palade

https://shok.md/