Bărbatul care a violat-o timp de doi ani pe fiica de 12 ani a concubinei sale și-a aflat sentința: Procurorii sunt nemulțumiți și cer alta

 Bărbatul care a violat-o timp de doi ani pe fiica de 12 ani a concubinei sale și-a aflat sentința: Procurorii sunt nemulțumiți și cer alta
0Shares
Bărbatul din Ocnița, care a violant fiica de 12 ani a concubinei sale, care a lăsat-o în grija lui, a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Faptele condamnatului au avut loc în perioadele în care mama victimei era spitalizată ulterior nașterii, timp în care cea de-a doua fiică cu vârsta de șapte ani era lăsată-n grija bunicilor, iar copila-victimă de 12 ani rămăsese în grija condamnatului.

Așadar, aceasta a fost violată timp de un an și jumătate, iar ultimul abuz a avut loc chiar cu o zi înainte de reținerea bărbatului, în iunie 2022.

Această pedeapsă i-a fost stabilită chiar dacă procurorii PCCOCS i-au solicitat Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița condamnarea inculpatului la detenție pe viață – termenul maxim prevăzut de lege.

„Solicitarea procurorilor are la bază și faptul că pe lângă violarea copilei, acesta a supus-o și acțiunilor cu caracter sexual perverse, însoțite de aplicarea forței fizice. Totuși, legea penală prevede doar pentru primul capăt de acuzare din cele trei incriminate o pedeapsă de la 10 la 20 ani sau detenție pe viață.

Mai mult, procurorii l-au trimis în judecată și pentru un al treilea capăt de acuzare – ulterior perchezițiilor la domiciliul acestuia, oamenii legii au ridicat o pușcă fabricată în Rusia și 40 cartușe deținute ilegal. Prin urmare, procurorii urmează să conteste caracterul blând al pedepsei dispuse prin sentința emisă de Judecătoria Ocnița.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că bărbatul cu vârsta de 46 de ani, plasat în arest din iunie 2022 la solicitarea procurorilor PCCOCS, a făcut cunoștință peste patru ani în urmă cu mama victimei de 32 de ani. Așa cum acesta avea serviciu și era unicul salariat în familie, aceasta depindea de el, iar faptele sale infracționale au devenit cunoscute mult mai târziu.

În acest sens, procurorii PCCOCS au sesizat Primăria și Direcţia raională de asistenţă socială şi protecţia familiei, în vederea examinării atitudinii mamei, care nu a sesizat autoritățile imediat ce a fost pusă la curent de către fiică despre faptele infracționale ale condamnatului”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

Totodată, procurorii PCCOCS au solicitat reluarea din februarie 2023 a consilierii psihologice acordate fiicei de către Serviciul de asistență integrată a copiilor victime/martori ai infracțiunilor – de tip Barnahus din Bălți.

Anterior, aceasta a fost încredințată unui centru specializat pentru cinci luni, ulterior perchezițiilor desfășurate la domiciliul condamnatului, în vara lui 2022. Acum, familia locuiește într-un alt raion, la rudele mamei victimei.

Deși inculpatul nu a cooperat cu autoritățile în investigarea faptelor sale, ansamblul de probe acumulate îi demonstrează vinovăția, iar blândețea sentinței urmează să fie contestată de procurorii PCCOCS în fața Curții de Apel Bălți.

Totuși, până la o hotărâre judecătorească finală, condamnatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

0Shares

Melisa Ciobanu