Familia lui Michael Schumacher merge în instanță după un interviu cu marele campion, făcut cu ajutorul inteligenței artificiale

 Familia lui Michael Schumacher merge în instanță după un interviu cu marele campion, făcut cu ajutorul inteligenței artificiale

Familia lui Michael Schumacher va depune plângere împotriva revistei germane Die Aktuelle, care a publicat un fals interviu cu legendarul pilot de Formula 1, realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, a indicat joi o purtătoare de cuvânt, scrie digisport.ro.

Publicaţia s-a lăudat că a obţinut un interviu cu Michael Schumacher, primul după ce acesta a suferit un grav traumatism cranian, în urma unui accident la schi care a avut loc la sfârşitul anului 2013, în Alpii francezi.

Miercuri, revista, care este specializată în ştiri despre vedete şi care este deţinută de grupul german Funke, a publicat „interviul” şi a dezvăluit că acesta a fost generat de inteligenţa artificială.
Articolul includea citate atribuite lui Schumacher, care se refereau la viaţa sa de familie după accident şi starea sa de sănătate.

Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, a declarat că aceasta intenţionează să se adreseze justiţiei în legătură cu interviul, confirmând o informaţie de la televiziunea americană ESPN.

Familia lui Schumacher apără intimitatea fostului campion, în vârstă de 54 de ani, care nu a mai fost văzut în public de la accidentul său. De atunci nu a fost disponibilă aproape nicio informaţie despre starea lui de sănătate.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu şapte coroane, la egalitate cu Lewis Hamilton.

Germanul s-a trezit din comă la şase luni după accident. De la clinica unde era internat a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia) şi de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată pentru a-i oferi îngrijirile de care are nevoie.

El se mai afla acolo când un documentar intitulat ”Schumacher” a avut premiera pe Netflix în toamna lui 2021.

„‘Ce este privat este privat’, aşa cum a spus el întotdeauna. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael”, a declarat în acest documentar soţia sa, Corinna Schumacher.

Fiul lor Mick, în vârstă de 24 de ani, şi el pilot de F1, este acum pilot de rezervă la Mercedes, echipa la care tatăl său şi-a încheiat cariera în octombrie 2012.

Aura Mereuta

https://shok.md