Basarabeanca Natalia Portman, cunoscută pentru rolul din faimosul film „Léon” a împlinit 41 de ani

 Basarabeanca Natalia Portman, cunoscută pentru rolul din faimosul film „Léon” a împlinit 41 de ani

Natalie Portman, cunoscută pentru rolul  Mathilda din faimosul film „Léon”  a împlinit astăzi, vârsta de 41 de ani. Actrița și-a făcut debutul în cinematografie în 1994, pe vremea când avea 11 ani. 

Primul său rol l-a avut în 1994, în filmul franțuzesc Léon. Rolul care a făcut-o celebră a fost cel interpretat în trilogia Star Wars. Înainte de acesta, a mai jucat în Beautiful Girls și Anywhere but Here. În timpul filmărilor pentru Star Wars a studiat psihologia la Universitatea Harvard. 

În 2005 a fost nominalizată pentru prima oară la „Premiile Golden Globe”,  premiu pe care l-a și câștigat cu producția Closer. Pentru rolul din filmul V for Vendetta a trebuit să se radă în cap. A jucat rolurile principale în dramele istorice Goya‘s Ghosts (2006) și The Other Boleyn Girl (2008). În mai 2008 a fost cel mai tânăr membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Debutul său regizoral, Eve, a deschis cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. În 2011, Natalie Portman a câștigat Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriță” pentru lungmetrajul Black Swan, acolo unde interpretează rolul unei balerine. În timpul filmărilor l-a cunoscut și s-a îndrăgostit de coregraful Benjamin Millepied, cu care s-a logodit și cu care are 2 copii unul născut în 2017.

Potrivit unor surse, renumita actriță de la Holywood ar avea rădăcini basarabene- rămanești, pe linia bunicii și a tatălui, dar s-a nascut in Ierusalem, Israel, unde părinții ei au emigrat în anul 1978.