Bătut cu bâtele, mort de „stop cardiac”: Avocatul tânărului, omorât la Nicoreni de mai mulți agresori, a cerut expertiză repetată

 Bătut cu bâtele, mort de „stop cardiac”: Avocatul tânărului, omorât la Nicoreni de mai mulți agresori, a cerut expertiză repetată
0Shares

Tânărul de 21 de ani din Chișinău, ucis în weekend de mai mulți agresori din satul Nicoreni, raionul Drochia, a mers în localitatea bunicilor să petreacă un amic la armată. El nu era cu fratele său, așa cum au anunțat inițial oamenii legii, dar cu un prieten și cu mama sa, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

După petrecere, cei doi se întorceau spre casa bunicii, când au fost opriți de câțiva băieți cu un microbuz. Aceștia i-au agresat verbal că nu au ce căuta prin sat, iar după un schimb de replici ar fi plecat, povestesc sătenii.

În scurt timp însă, agresorii, 5 sau 6 la număr, s-au întors, înarmați cu bâte, cu care i-au bătut pe cei doi tineri, ce erau deja în preajma casei bunicii.

Din ogradă a ieșit și mama tânărului decedat. Aceasta a fost agresată și aruncată la pământ, apoi dusă în ogradă. Prietenul băiatului a reușit și el să fugă, iar tânărul nu a mai apucat.

A ajuns lângă fântână, unde și-a dat ultima suflare.

Expertiză medico-legală efectuată la Drochia indică motivul decesului „stop cardiac”, survenit din motive necunoscute.

„Nu suntem de acord cu această concluzie a expertizei medico-legale, avem dubii mari de intregritate, mai ales că toți vorbesc despre frica mare în care este ținut un sat întreg de către această gașcă de agresori, care l-au bătut pe acest tânăr. Am solicitat expertiză repetată, care se efectuează la Chișinău”, a declarat pentru UNIMEDIA avocatul victimei, Andrei Domenco.

Poliția a reținut doi suspecți pe acest caz.

„Atunci când au aflat că tânărul a decedat, martorii spun că agresorii pur și simplu râdeau”, a menționat avocatul.

În total, 5 sau 6 persoane au fost implicate în conflict, iar aceștia sunt cercetați pentru „huliganism agravant”.

„Sperăm ca expertiza repetată să stabilească exact cauzele decesului, după ce tânărul a fost lovit de nenumărate ori cu bâta de lemn și să fie încă un capăt de acuzare și anume vătămarea intenționată gravă a integrității corporale cu survenirea decesului”, a mai precizat avocatul.

Un băiat de 21 de ani, din Chișinău, a fost ucis în bătaie de patru tineri, în timp ce se afla în ospeție la bunici în localitatea Nicoreni, raionul Drochia. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală. Doi dintre suspecți, de 21 și, respectiv, 22 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore.

0Shares