Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie. Podgoria Chateau Miraval, vândută unui oligarh rus fără voia actorului

 Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie. Podgoria Chateau Miraval, vândută unui oligarh rus fără voia actorului
0Shares

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soție, Angelina Jolie, pentru că și-a vândut acțiunile firmei care administrează moșia Chateau Miraval, podgoria franceză pe care au cumpărat-o împreună. Actrița și-a vândut acțiunile unui oligarh și producător de băuturi alcoolice din Rusia fără să se consulte cu Pitt, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

uplul a cumpărat Chateau Miraval în 2008 și s-au căsătorit acolo 6 ani mai târziu. Pitt a spus că el și soția sa de la acea vreme au fost de acord să nu își vândă acțiunile fără a avea consimțământul celuilalt.

Avocații lui Pitt, câștigător a două premii Oscar, au spus că Chateau Miraval, care cuprinde o vilă și o podgorie din sudul Franței, a „devenit pasiunea lui Pitt” și, sub conducerea sa, s-a transformat într-o poveste de renume internațional” care valorează multe milioane de dolari.

Documentele legale depuse joi în Los Angeles arată că Pitt a ajutat la consolidarea rentabilității podgoriei, care „produce unul dintre cele mai renumite vinuri rozé”.

Pitt susține că Jolie și-a vândut partea ei din acțiuni unui oligarh rus și producător de băuturi alcoolice, Iuri Shefler, fără să-i aducă la cunoștință tranzacția.

„Ea și-a vândut acțiunile în cunoștință de cauză și cu intenția ca Shefler și afiliații săi să încerce să preia controlul asupra afacerii pentru care Pitt și-a devotat viața și pentru a submina investiția lui Pitt în Miraval”, se arată în documente.

Avocații actorului au spus că acțiunea actriței a fost făcută cu intenția de a-i cauza „un prejudiciu nejustificat” lui Pitt, care a investit capital și a făcut eforturi mari pentru a-și susține afacerea cu vinuri.

Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie

Avocații actorului: Jolie a profitat de pe urma afacerii, deși nu s-a implicat deloc

În documente se mai menționează și faptul că Pitt a contribuit 60% din suma de achiziționare a proprietății din Franța, iar Jolie a plătit restul de 40%, scrie Sky News. Avocații actorului au mai spus că Jolie nu s-a implicat deloc în eforturile de dezvoltare a activităților întreprinse la Chateau Miraval, cu toate că „a beneficiat” de pe urma succesului afacerii.

Proprietatea Miraval, aflată în satul Correns din sud-estul Franței, a fost cumpărată de fostul cuplu cu o sumă aproximativă de 25 de milioane de euro, potrivit BBC.

Jolie „l-a informat pe Pitt în scris” cu privire la decizia ei de a-și vinde acțiunile lui Shefler în ianuarie 2021, menționând că a ajuns la „această decizie dureroasă cu multă tristețe”, potrivit procesului.

Avocații lui Pitt au solicitat judecarea procesului de către un juriu. Jolie nu a oferit încă niciun comentariu.

Pitt și Jolie au avut o relație de 10 ani, înainte să se căsătorească în 2014. Jolie a intentat divorțul în 2016. Cei doi au șase copii împreună, dintre care trei sunt adoptați.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/