Când o dietă sănătoasă poate deveni dăunătoare pentru organismul tău

 Când o dietă sănătoasă poate deveni dăunătoare pentru organismul tău

Auzi deseori că activitatea fizică și anumite mâncăruri sunt bune pentru sănătate. De fapt, ceea ce este sănătos este să ai greutatea optimă – aceasta te ajută să ai o sănătate cardiovasculară mai bună, în timp ce îți scade riscul de depresie, scrie SHOK.md cu  referire la elle.ro

Când te poate îmbolnăvi o dietă sănătoasă

Restrângerea caloriilor este necesară atunci când trebuie să dăm jos kilogramele. Numărul oamenilor, care preferă dieta fără carne este tot mai crescut. Vegetarianismul și veganismul au un succes tot mai mare pretutindeni în lume, însă specialiștii atrag atenția că înainte de a trece la o asemenea dietă este foarte important să te informezi despre efectele adverse.

Deficiențele de iod, zinc și vitamina B12 pot apărea atunci când toate produsele cu carne, fructe de mare, pește sau lactate dispar din dietă. Ceva ce ar trebui să evităm, deoarece rezultatul poate fi extrem de neplăcut: gută, oboseală, diaree, pierderea mirosului și a gustului sau chiar leziuni ale creierului – toate acestea sunt efectele adverse ale unei asemenea deficiențe.

Un avantaj al dietei vegetariene este că va trebui să te bazezi mai mult pe ingrediente proaspete, iar prețul acestora poate fi extrem de scăzut. O metodă prin care poți să diversifici o dietă săracă în carne sau fără pic de carne este să consulți ofertele la specialitățile fără carne din marile lanțuri de magazine.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și