Canoistul legendar, Ivan Patzaichin a decedat la 71 de ani

 Canoistul  legendar, Ivan Patzaichin a decedat la 71 de ani

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit la 71 de ani. Sportivul era internat la Spitalul Elias de mai bine de o lună. El avea probleme de sănătate care în ultima perioadă s-au agravat, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Potrivit apropiaților, Ivan Patzaichin a suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu dorește să vorbească. Familia lui Ivan Patzaichin, care dorește discreție, a anunțat ulterior pe pagina de Facebook decesul legendarului campion, printr-un scurt mesaj.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de facebook.

„Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice (4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!”, se mai scrie pe pagina COSR.

”Sunt zguduit de vestea tristă. Ivan Patzaichin este una din icoanele canoei mondiale și i-am admirat cariera cu pasiune încă din copilărie. Nu m-am gândit nici o dată că îmi va deveni antrenor. Am avut marele privilegiu să fiu ghidat de marele Ivan Patzaichin înainte de Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Ivan a fost un canoist român, de etnie lipoveană, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.

 

Maria Palade

https://shok.md/